ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські їстівні каштани: смажені й варені!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    144 переглядів
    Закарпатська кухня: їстівні каштани.

    Що купити та скуштувати, плануючи відпочинок в Карпатах та Закарпатті у жовтні? Зверніть увагу на їстівні каштани, що у цей період з’являються на ринках міст, та якими доповнюється закарпатська кухня.

    Мало хто з гостей Закарпаття знає, що в багатьох містах та їх околицях, лісах ростуть насадження їстивних каштанів. І вже, як правило у жовтні починається сезон споживання. На жаль, їстивні каштани погано зберігаються, та вже за кілька тижнів починають сохнути та псуватись. Але дехто їх готує (варить, смажить) та заморожує, ну й звісно споживає коли хоче.

    Якщо відварити чи обсмажити їстивні каштани, та зняти кожуру, то зовнішнім виглядом, вони будуть нагадувати картоплю в мундирах, а при споживанні буде відчуватись горіховий та солодкий присмак. Каштани дуже калорійні та ситні, то ж ті, хто їх їсть втамовують голод та отримують задоволення від смаку.

    Традиційно у Європі на Різдвяних та Новорічних ярмарках жителям та гостям міст пропонують смажені каштани, що стали таким собі символом.

    Технологій приготування їстивних каштанів Закарпатська кухня знає декілька, та кожна родина має свої, серед них:

    Закарпатська кухня: варені каштани

    Для того, що б відварити каштани, їх необхідно помити, рекомендують трохи надрізати кожуру (але тут є недоліки, м’якість плоду може пофарбуватись у каштановий колір).
    Далі каштани заливають холодною водою, та варять до стану м’якості кожури, орієнтовно 20 хвилин з часу кипіння. Потім, воду слід злити та потримати ємність з каштанами, з закритою кришкою ще 5 хвилин.
    Далі знімаючи кожуру вже можна їсти каштани. Найбільш смачні, коли вони ще теплі.

    Закарпатська кухня: смажені каштани

    Рецепт смаження простий, попередньо каштани очищають від зовнішньої оболонки та видаляють мембрани. Кожуру трохи надрізують, у формі хрестика, або роблять надрів з бокової частини.
    Чому це важливо? Якщо не зробити надріз кожури, то каштан просто вибухне при приготуванні. Це слід робити і при запіканні та при варінні.
    Наступним кроком, каштани слід викласти на сковороду (не рекомендують тефлонову). Можна їх прикрити серветками, попередньо змоченими водою, що б каштани не пересохли. Накрити все кришкою та смажити приблизно 20-30 хв. У процесі смаження, каштани потрібно декілька разів перемішати. А якщо серветки висохли, їх слід змочити вологою. Якщо кожура ламається та легко знімається, це означає, що їх можна їсти.
    Звісно, що Ви можете обрати свій рецепт приготування каштанів, дехто робить ще й пюре, але це вже інша історія.

    Турінформ Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору