ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 47,5 млрд грн – обсяг експортно-імпортних операцій в Закарпатті

    28 березня 2024 четвер
    98 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    За інформацією Закарпатської митниці ДФС, протягом 9 місяців 2016 року в області зріс зовнішньоторговельний обіг на 30,7 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року та склав 47,5 млрд грн.

    Зокрема, суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності, акредитовані в Закарпатській митниці ДФС експортували 845,7 тис. тонн вантажів на суму 23,1 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг експортних операцій збільшився на 26,6 відсотка. Імпорт товарів також збільшився на 35 відсотків, зокрема, в поточному році на територію України ввезено 212,4 тис. тонн вантажів вартістю 24,4 млрд грн.
    В основі товарної структури експортно-імпортних операцій, які найбільше оформлялись протягом січня-вересня 2016 року:
    – експорт: лiсоматерiали оброблені; вугілля деревне; парфуми та туалетна вода, меблі та їх частини; листи для облицювання, листи для фанери;
    – імпорт: апарати електричні телефонні або телеграфні, відеотелефони; нафта або нафтопродукти; машини автоматичного оброблення інформації та їх блоки; магнiтнi або оптичні зчитувальні пристрої; автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей; кузови для транспортних засобів.
    Лідером у експортно-імпортних операціях серед зарубіжних країн, що межують із Закарпаттям, є Угорщина. Обсяг статистичного імпорту та експорту із цією державою становить 25,6 млрд грн, із Словаччиною – 3,1 млрд грн, Польщею – 2,2 млрд грн. Найменший обсяг вищезгаданих операцій – із Румунією, він становить 1,2 млн грн.
    Загалом у Закарпатській митниці ДФС станом на 1 жовтня цього року взято на облік 3907 осіб, які можуть здійснювати операції з товарами. Активну участь в зовнішньоекономічній діяльності протягом січня-вересня 2016 року взяли 1975 суб’єктів ЗЕД.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору