ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Будівельний аферист привласнив 10 мільйонів гривень!

    16 квітня 2024 вівторок
    83 переглядів
    Департамент захисту економіки Нацполіції України повідомляє...

    Гроші, які призначались для будівництва житлового будинку пішлина погашення кредиту. 59-річному директору компанії – голові житлово-будівельного кооперативу повідомлено про підозру.

    Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області таслідчі обласної поліції довели причетність директора товариства до вчинення ряду кримінальних правопорушень. Зокрема, шахрайство та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

    З метою погашення кредиту по договору, а також здійснення інших витрат непов’язаних із будівництвом житлового будинку, керівник компанії розробив шахрайську схему з використанням коштів інвесторів.

    Для афери створив всі умови. Розмістив рекламні оголошення про продажквартир в засобах масової інформації та залучив для пошуку інвесторівагентство нерухомості.

    Окрім того, керівник товариства обіймав посаду голови житлово-будівельного кооперативу.

    Під час укладання з громадянами договорів поруки забув їм повідомити, щовони не зможуть оформити право власності на майнові права, а їх коштибудуть використані на погашення кредиту та інші витрати, не пов’язані зумовами договору. Всі майнові права належали банку, а не компанії-забудовнику. Проте, інвестори були впевнені, що кошти будуть використаніна будівництво їхніх квартир. Тобто, директор компанії забудовника продавав квартири, які фактично належали фінансовій установі.

    Крім того, він вмовив громадян стати асоційованими членами житлово-будівельного кооперативу.

    Отримані від громадян-інвесторів понад 10 мільйонів гривень, використав назабезпечення потреб товариства.

    На даний час будівництво житлового будинку не проводиться. Квартири увласність громадян не передано.

    Слідчі обласної поліції та оперативники УЗЕ довели причетність директора-афериста до вчинення 37 епізодів цього злочину. Йому вже повідомлено пропідозру за ч.ч.3,4 ст. 190 (Шахрайство) та ч.3 ст.209 (Легалізація(відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексуУкраїни.

    Наразі вирішується питання про обрання фігуранту міри запобіжного заходу, повідомляє департамент захисту економіки Національної поліції України.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору