ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Президент поставив ультиматум Коломойському: або віддаєш «1+1», або ми націоналізуємо «ПриватБанк»!

    24 квітня 2024 середа
    88 переглядів
    "Приватбанк" Коломойського націоналізують?

    Серед ТОП-тем для обговорення у ЗМІ України з’явилася ще одна – можлива націоналізація «ПриватБанку».

    Про це в ефірі 3s.tv повідомив заступник глави НБУ Дмитро Сологуб.
    Як повідомлялося, раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що уряд найближчим часом прийме рішення про націоналізацію фінансового дітища олігарха Коломойського.
    Втім, знаючі люди вказують на причини, через які над «ПриватБанком» нависли чорні хмари. Джерела, зокрема, пов′язують нездорову ситуацію з цією фінустановою з Порошенком, який має рішучий намір балотуватися на другий термін. Для цього, наголошується, Петру Олексійовичу конче потрібен телеканал «1+1», аби впливати на якнайширшу телеаудиторію та, ясна річ, мати в активі ще один лояльний всеукраїнський канал.
    Мова йде про те, що Порошенко поставив у позу Коломойського ультиматумом: або той віддає свій медіа-холдинг, або з «ПриватБанком» доведеться розпрощатися. Джерела запевняють, що Коломойський готовий віддати гаранту половину власності «1+1», але останній вимагає монопольного контролю.
    Слід зазначити, що НБУ в травні 2016 року повідомив про задовільний стан ліквідності «ПриватБанку», нагадавши, що ця фінансова установа на початку року погодила з регулятором план рекапіталізації, розрахований на три роки, і активно працює над його реалізацією.
    Отже, зважаючи на те, що Порошенко має вплив на голову НБУ Гонтарєву, яка по команді може або дати таке необхідне рефінансування банку Коломойського чи відмовити, можна припустити, що Ігорю Валерійовичу доведеться приймати непросте рішення.
    …Як би там не було, але маємо доволі кричущий сигнал шантажу Порошенком олігархів заради узурпації влади, у чому, до слова, він та його оточення звинувачували попереднього екс-президента.
    P.S.: Як стало відомо з джерел, наближених до фінустанов «ПриватБанку», з 1 листопада 2016 р. вводиться ліміт видачі коштів вкладників.
    Ігор Василець

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости