ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Оплата праці у серпні 2016 року

    19 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів

    Середня номінальна заробітна плата штатного працівника у серпні п.р. зменшилась порівняно з липнем на 4,4% і дорівнювала 4346 грн, що у 3,0 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (1450 грн).

    Нарахування за одну відпрацьовану годину у серпні становили 34,11 грн, що на 10,9% менше, ніж у липні п.р.
    За останні 12 місяців (відносно серпня 2015р.) розмір заробітної плати збільшився на 31,0%.
    Зниження рівня заробітної плати не вплинуло на її галузеву диференціацію. Як і раніше, найбільшою була заробітна плата працівників підприємств лісового господарства та лісозаготівель, будівельних організацій, складського господарства та допоміжної діяльності у сфері транспорту, організацій фінансової та страхової діяльності та серед видів економічної діяльності промисловості – на підприємствах по постачанню електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, по виробництву автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, текстильному виробництві, хімічних речовин і хімічної продукції, іншої продукції, комп’ютерів, електронної та оптичної продукції: розмір оплати праці у цих видах діяльності перевищив середній по економіці області від 26,3% до 76,8%.
    Разом із тим значно нижчим є рівень оплати праці у працівників, які зайняті операціями з нерухомим майном, у сфері творчості, мистецтва та розваг, поштовою та кур’єрською діяльністю, тимчасовим розміщуванням й організацією харчування, наданням інших видів послуг. Рівень зарплати у працівників даних підприємств був на 30,3–51,0% нижчим від середнього по економіці області.
    Також залишається низькою заробітна плата працівників підприємств промисловості області, зокрема по виробництву інших транспортних засобів, іншої неметалевої мінеральної продукції, харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів, водопостачанню; каналізації, поводженню з відходами, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, по виготовленню виробів з деревини, виробництву паперу та поліграфічної діяльності. Співвідношення рівня оплати праці в зазначених видах діяльності з середнім по промисловості області не перевищувало 70%.
    У серпні п.р. табельний фонд робочого часу становив 175 годин і порівняно з липнем збільшився на 4,2%. Протягом серпня 2016р. одним штатним працівником в середньому відпрацьовано 127 годин, що на 6,7% більше, ніж у липні п.р. та на 12,4% – ніж у серпні 2015р.
    Реальна заробітна плата, яка враховує зміни споживчих цін у серпні 2016р. порівняно із липнем становила 95,7%, відносно серпня 2015р. – 121,7%.

    Головач О.Л.
    начальник відділу обробки даних соціальної статистики
    Головного управління статистики
    у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору