ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Прорубати" ще одне «вікно в Європу» просить населення Срібної Землі

    25 квітня 2024 четвер
    80 переглядів
    "Відкриття нового КПП не потребує великих затрат..." - Геннадій Москаль

    Мешканці прикордонного села Велика Паладь вийшли на мітинг (на знімку), аби привернути увагу до необхідності виконання міжурядових домовленостей трирічної давності.

    Адже ще 28 березня 2013 року в Будапешті прем’єр-міністри України та Угорщини підписали декларацію намірів щодо комплексного розвитку автодорожніх пунктів перетину державного кордону між двома державами. Документ передбачав, як повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації, також відкриття до 31 грудня 2014 року пункту пропуску Велика Паладь (Виноградівський район, Закарпатська область) — Нодьгодовш (Угорщина).
    До речі, Євросоюз закликає, аби кожні дванадцять кілометрів на кордонах між сусідніми державами діяли пункти перетину — для зручностей жителів суміжних населених пунктів, що розташовані по обидва боки державної межі. Адже там, як правило, мешкають люди не лише однієї національності, а й родичі. За словами голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, відкриття нового КПП не потребує великих затрат.
    — П’ятикілометровий відрізок дороги, що веде до майбутнього КПП, можемо відремонтувати за кошти місцевих бюджетів. Однак принципове рішення про відкриття нового пункту пропуску можна ухвалити тільки на міжурядовому рівні. Тому я направив листа Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, — каже керівник області, — з проханням внести це питання до порядку денного майбутньої зустрічі голів урядів двох країн.
    Василь НИТКА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору