ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За незаконне будівництво 9-поверхівки в Ужгороді замовника і підрядника оштрафували майже на 179 тисяч гривень

    28 березня 2024 четвер
    74 переглядів
    Ужгородська міська рада повідомляє...

    Як повідомила начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради Олександра Зотова, під час перевірки будівництва 9-поверхівки встановлено, що роботи ведуться з грубими порушеннями державних будівельних норм, проект організації будівництва не розроблений, проект виконання робіт відсутній. До слова, здійснення робіт без проекту виконання робіт не допускається.

    Також з'ясувалося, що влаштування фундаментів під перекриття виконано без реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт. Приписом відділу ДАБК Ужгородської міської ради забудовника зобов’язано всі будівельні роботи негайно зупинити та привести виконавчу, проектну документацію у відповідність до державних будівельних норм.
    Відповідно до Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності» та Кодексу України про адміністративні правопорушення замовника, підрядну організацію та інженера з технічного нагляду притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством. А саме: замовника будівництва притягнуто до адмінвідповідальності згідно з КУпАП на суму 10,2 тис. грн., підрядну організацію за ведення будівельних робіт без реєстрації декларації та неналежне ведення виконавчої документації на суму 130,5 тисяч гривень та 26,1 тис. грн. відповідно, посадову особу на 3,4 тис. грн. та інженера технічного нагляду на 8,5 тис. грн. Загальна сума штрафних санкцій становить 178,7 тис. грн.
    Принагідно відділ державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради просить забудовників, підрядні організації чи приватних підприємців, які виконують будівельні роботи, представників авторського та технічного наглядів, проектні організації дотримуватись державних будівельних норм, правил, стандартів, постанов Кабінету Міністрів України, які розповсюджуються на будівельну галузь, вести виконавчу документацію у відповідності до ДБН А.3.1-5-2009 «Організація будівельного виробництва» та іншої нормативної документації.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору