ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Набережні в Ужгороді засипані осіннім листям (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    50 переглядів
    Ужгород. Осінь поволі робить своє...

    Осінь поволі робить своє: дерева втрачають колишню принаду і різнобарвне листя опиняється під ногами перехожих. Вони ж, затоптуючи його, розносять у різні куточки міста… ненавмисне, звичайно.

    Прибиральники хоч і збирають листяні кучугури, та впоратися з їхньою кількістю їм непросто. Більшість листків згрібається у великі контейнери і вивозиться за межі Ужгорода.
    До речі, екологи дають власні рекомендації з безпечного його використання.
    - Звичайно, залишати листя на тротуарах не можна. Утім, транспортуючи його на околиці міста, найкраще листки компостувати. За кордоном окремі фермери навіть купують такий цінний для перегнивання продукт, – каже zakarpatpost.net Юрій Кріль. – Із нього можна отримати дуже корисні для ґрунту добрива.
    Як би там не було, а ужгородці насолоджуються останніми літніми днями і радіють, що загроза паводку минула. А щодо листя, у багатьох є свої рекомендації.
    - Листками можна утеплювати корені рослин, у тому числі – дерев. Вони взимку здатні зберігати тепло і захищати насадження від морозів, – запевняє пані Людмила.
    - Я використовую листя для декору. Однак таку велику кількість, звісно, нікому не потрібно. Та з іншого боку те, що природа дає – потрібне і безцінне, знайти застосування всьому можна, – запевняє пані Світлана.
    - Листя слід вивозити з міста у ліси. Хай там гниє. Головне, аби не спалювали, – заявляє пан Василь.
    На щастя, вогнем в Ужгороді листя ніхто не знищує. Правда, й раціонально використовувати його ми поки що не навчилися…
    2382-1.jpg
    2382-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору