ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що недоотримають мешканці Закарпаття у 2017-му

    19 квітня 2024 п'ятниця
    76 переглядів
    Темні плями бюджету – 2017.

    Поки громадськість зайнята вивченням електронних декларацій чиновників, парламентарі затвердили проект бюджету на наступний рік.

    Головною фішкою законопроекту є збільшення фінансування… правда, не для всіх… і для когось – суттєво, а для когось – на копійки.

    Крім нових зарплат собі коханим, які на минулому тижні бурхливо обговорювала громадськість і які Гройсман обіцяв заветувати, депутати вирішили не обділити грошима і президента та Кабін, а також запропонували збільшити видатки на оборонну та правоохоронну сферу, а також судову систему, яку хочуть реформувати.

    Пресу нардепи теж не обділили увагою… щоправда, свою… кишенькову. Наприклад, канал «Рада» та газету «Голос України», що висвітлюють їхню ж діяльність, парламентарі вирішили досить щедро матеріально нагородити (замість 29 мільйонів у наступному році вони отримають 47,9 мільйонів).

    А от витрати на підготовку кадрів у вищій освіті у МОН планують знизити з 18 до 17 мільярдів, а у професійно-технічній – з 5 до 4 мільярдів. Для чого ж державі розумних людей, здатних аналітично мислити?

    У той же час, незважаючи на очікування закарпатських пенсіонерів на суттєве збільшення державних виплат, воно буде мізерним, адже на Пенсійний фонд наступного року планують витратити всього на 11 мільярдів гривень більше, ніж цьогоріч.

    А краян тим часом продовжують кормити міфами про проведення в державі реформ, яких вимагає МВС, списуючи на валютний фонд усі свої промахи. Скажімо, у інтерв’ю “Українській правді” міністр фінансів розповів, що і для виконання бюджету цього року, і для бюджету наступного дуже важливим є те, чи отримає Україна гроші від МВФ та інших міжнародних позичальників.

    Крім того, Олександр Данилюк озвучив і низку ініціатив, які стосуються підвищення акцизів та інших непрямих податків. Та не слід забувати, що ці додаткові витрати ляжуть на плечі простих людей… Експерти вже б’ють на сполох і запевняють , що це позначиться як на рівні життя українців, так і посприяє збільшенню контрабанди.

    “Уряд намагається посунути акценти податкової політики до непрямих методів оподаткування. Але це також податки, які лягають на населення. Євросоюз “підтягує” наші акцизи на цигарки і алкоголь, щоб нарешті поставити якийсь бар’єр на шляху контрабанди. Їх можна зрозуміти, але для нас це дійсно може вилитися у бюджетні втрати”, – наголошує виданню «ВВС Україна» фінансист Віктор Суслов.

    Отже, в новому році на закарпатців чекають нові ціни… на алкоголь та тютюнові вироби, а ще – нові комунальні тарифи.

    Ще більше лякає краян Юлія Тимошенко, зауважуючи, що бюджет на 2017 рік є продовженням злочинної стратегії влади, яка вимиває гроші зі скарбниці через кримінальні оборудки, знекровлює місцеві бюджети, знищує освіту та охорону здоров’я.

    “Як і в минулі роки, ведеться стратегія на зачистку місцевих бюджетів: не дається власна дохідна база селам, селищам і містам районного підпорядкування – усі гроші скеровуються в центральний та обласні бюджети”, стверджує лідерка «Батьківщини».

    Також, як йдеться на сайті http://gazeta.ua, влада намагається збудувати справжню поліцейську державу, адже правоохоронці отримують зарплату – 19 тис. грн, а вчителям у перші роки роботи пропонують оклади 2 тис. грн. Тож уряд, пропонуючи такий бюджет, продовжує політику “знекровлення місцевих скарбниць та централізації видатків”.

    Утім… це ще не всі сюрпризи для закарпатців. У 2017 році на чорнобильців, афганців, хворих, дітей-інвалідів, дітей-сиріт і самотніх мам чекає ліквідація пільг.

    Цікаво, чому беручи курс на децентралізацію, влада фактично перешкоджає їй, забираючи в міст і сіл основну частину власних коштів.

    Для чого ж тоді було пропагувати реформи, а далі своїми ж руками встромлювати палки в колеса?

    Звичайно, кінцева версія закону ще чекає на затвердження, до законопроекту вносяться поправки, проте, якщо план формування та використання фінансових ресурсів буде схвалено у такій редакції як зараз, райдужних перспектив нашим краянам годі й чекати.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору