ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Держлісагентство влаштовує, що кубик лісу вивозять за 22 євро, а перепродають по 90?

    16 квітня 2024 вівторок
    64 переглядів
    Закарпаття. Під виглядом дров часто вивозять ділову деревину

    Рішення Львівського окружного адмінсуду щодо 27 вагонів із деревиною, які прямували на експорт, але були затримані Закарпатською митницею ДФС, буде оскаржене в апеляційній інстанції.

    – Незважаючи на наше клопотання, суд не залучив Закарпатську ОДА до розгляду справи як третю особу й зобов’язав митницю пропустити вагони з лісом через кордон, – заявляє голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. – На це рішення вже готується апеляція. Коротко про суть справи: Закарпатська митниця за моїм розпорядженням не пропускає ліс, який держлісгоспи за корупційними схемами намагаються вивезти за кордон, а Держагентство лісових ресурсів розповсюджує новину про рішення суду як перемогу над Закарпатською ОДА. При тому, що ми з’ясували – закордонні фірми, на які держлісгоспи відправляють начебто паливну деревину, насправді працюють із технічною або діловою. Ліс із України вивозиться за безцінь – 22 – 24 євро за кубометр, потім перепродається через посередницькі структури по 90 – 120 євро, а в декларації ніколи не вказується кінцевий покупець.

    Комісією встановлено, що під виглядом дров часто вивозять ділову деревину, фактична кількість дерева у вагонах не відповідає вказаній у декларації. Держава зазнає величезних збитків, вивезення деревини за кордон стимулює масову вирубку Карпат, а Держагентство лісових ресурсів, яке покликане охороняти ліс, організувало проти нас уже 32 позови й радіє з того, що суд зобов’язав митницю випустити деревину за кордон! Журналістські розслідування показали всій Україні, що так званий експорт «паливної деревини» – це афера, лісовий офшор для вимивання грошей із казни. Тому Закарпаття не вивозить за кордон жодного вагона свого лісу й не пропускає вагони з інших регіонів. Те, що деревина цілими ешелонами вивозиться за рубіж через інші області, Держагентство лісових ресурсів «не помічає». Пояснити таку дивну позицію можна хіба що особливостями попередньої роботи голови агентства. Хочу нагадати, що пані Христина Юшкевич у часи Януковича працювала в юридичному департаменті МінАПК. Під час Революції гідності, коли всі ті, хто стояв на Майдані під тиском силовиків, потребували правового захисту, вона працювала в юридичному департаменті МінАПК й консультувала кума Януковича міністра Присяжнюка. Того самого, котрий одразу після повалення режиму Януковича втік і переховується від слідства за кордоном. Жодного відношення до лісу теперішня очільниця агентства не мала, хіба ходила туди по гриби. То за які заслуги її призначили на цю посаду? І головне – для чого? Щоб продовжити варварське нищення Карпат, вивозити за безцінь ліс за кордон і перетворювати Україну в сировинний придаток до ЄС? Іншого пояснення такій дивній позиції Держагентства немає, – йдеться в повідомленні прес-служби ОДА.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору