ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Поглиблення переробки деревини - важливе завдання для лісопромислового комплексу Закарпаття (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    80 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Під час спілкування з журналістами начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга в одному з питань звернув увагу на необхідність стимулювати розвиток глибокої переробки деревини всередині краю.

    «Вважаю, що 2017 рік має стати роком глибокої переробки сировини в середині Закарпаття та роком «озеленення». Високоякісна переробкадеревини та відходів це - відкриття нових потужностей, розвиток деревообробки на місцях, нові робочі місця, податки в бюджет. Крім того, готуючись до мораторію ще починаючи з минулого року, велика кількість деревообробних підприємств уже модернізовували виробничі потужності.
    «Наші підприємства розвиваються і вдосконалюються і я це бачу. Деякі українські виробники деревообробного обладнання збільшили обсяги виробництва в 2 рази. Чого? Тому що на аукціонних торгах інвестори бачать, що сировини не вистачає і в рамках здорової конкуренції й підприємці починають вдосконалюватися. Вони закуповують нове обладнання та інструменти. Якщо це 10 років тому підприємці думали, як відправити брус з країни Європи, то сьогодні вони думають, як закуплену деревину обробити і виготовити з неї кінцевий продукт - стул, стілець і це є правильним шляхом. Думаю, що це важливий аспект промисловості».
    «Якщо брати показники лісозаготівлі, то заготівля лісу йде.
    Якщо бути точнішим, то наразі заготовляємо порядку 1 мільйон 300 тисяч кубометрів лісу в рік при прирості 2 мільйони 500 тисяч кубометрів. Австрія та Канада натомість заготовляють деревини в рік 180% у порівнянні з приростом. Гарантую, в держлісфонді Закарпаття немає жодного зруба, який би не заліснювали лісівники. Можливо є порушення в діяльності, недопрацювання, які бачать люди і на які варто приділяти більше уваги. Можливо хтось хоче відвернути увагу від більших проблем, які наразі існують, але це суто моя особиста думка
    Розвиток цього сектору деревообробки є основою і двигуном для багатьох інших супутніх галузей промисловості, оскільки це поновлювані природні ресурси й оновлює лісові насадження», - зазначив Валерій Мурга».
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору