ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті сплачено понад 70,5 млн грн за спеціальне використання лісових ресурсів

    28 березня 2024 четвер
    81 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області повідомляють, що протягом січня-жовтня 2016 року в краї платники рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів до зведеного бюджету сплатили 70 млн 544 тис. грн.

    У порівнянні з аналогічним періодом минулого року зведений бюджет отримав на 23 млн 937 тис. грн більше. Водночас, варто зазначити, що основна сума рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів спрямована до місцевого бюджету, а саме 54 млн 460 тис. грн, відтак решта спрямована до державного бюджету.
    Серед того, що оподатковувалось рентною платою: деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування; деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, їх оздоровлення, посилення захисних властивостей; побічні лісові користування (заготівля дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід, лікарських рослин).
    Варто зазначити, що ставки рентної плати за заготівлю деревини застосовуються з урахуванням розподілу лісів за поясами і розрядами. Ліси Закарпатської області згідно з розподілом належать до другого поясу.
    Також важливо, що 50% рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування, перераховуються до Державного бюджету України, інші 50% – до місцевих бюджетів.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору