ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Профспілка працівників держустанов Закарпаття тримає руку на пульсі життя (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    68 переглядів
    Закарпатська облпрофрада повідомляє...

    На пленумі обкому профспілки працівників державних установ Закарпаття говорили про підсумки і перспективи.

    Закарпатська обласна профспілкова організація працівників державних установ (голова Марія Петечук), спираючись на профспілковий актив, завжди тримає руку на пульсі життя галузі.
    Відстоюючи права членів профспілки на працю, її гідну оплату, обласна профспілка звернулася до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування Закарпаття. Її голос було почуто. Про це йшлося на пленумі обкому профспілки, який розглянув питання «Про роботу та завдання профспілкових організацій щодо виконання рішень VII з’їзду Профспілки працівників державних установ України та VII з’їзду Федерації профспілок України».
    Як наголосила профспілковий лідер галузі Марія Петечук, в обласній профорганізації зросла кількість працівників, охоплених колективними договорами і угодами, підвищилася дієвість колективно-договірного регулювання трудових відносин. І надалі на контролі профспілки – питання співпраці з місцевими органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, державними установами та організаціями на засадах соціального діалогу, й, зокрема, в ході адміністративно-територіальної реформи, здійснення соціально-економічного захисту спілчан. У числі пріоритетів – дотримання трудового законодавства, питання охорони праці, мотивація профспілкового членства, залучення молоді до роботи у виборних органах, навчання профактиву, оздоровлення працюючих і членів їх сімей, розвиток фізкультури і спорту.
    Про реальність і перспективи цих намірів свідчить те,що за підсумками літнього оздоровлення дітей у 2016 році дитячий оздоровчий табір «Вогник», який знаходиться на балансі обкому профспілки працівників державних установ, визнано кращим в області і представлено до відзнаки Федерації профспілок України. Збірна команда держслужбовців Закарпаття зайняла друге загальнокомандне місце серед 23 команд на Всеукраїнській спартакіаді державних службовців. Це підтверджує лідерські позиції обласної галузевої профспілки.
    Гостру, взаємозацікавлену розмову на зібранні в профспілці державних установ підтримали у своїх виступах голова профкому Департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністрації Михайло Петрішка, голови райкомів профспілки: Перечинського – Вероніка Годована, Ужгородського – Галина Барканова, Тячівського – Ганна Яринич, Мукачівського – Марія Попінчак, заступник голови Іршавського райкому профспілки Іван Хімич, голова об’єднаного комітету профспілки поліції охорони Марія Кривка та інші.
    Голова обласної профспілкової організації Марія Петечук вручила нагороди профактивістам галузі.

    Сергій Баранчиков, завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи Закарпатської облпрофради

    На фото:

    - на зібранні облорганізації профспілки працівників державних установ Закарпаття;
    - голова Закарпатської обласної профспілкової організації Марія Петечук вручає Почесну грамоту облпрофради за оздоровлення дітей директору ПрАТ «Ужгородоптторг» Омеляну Спічкею.
    - в числі нагороджених – голова профкому Департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністрації Михайло Петрішка;
    - учасники пленуму обкому профспілки працівників державних установ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору