ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Новий КПП збудують на кордоні з Угорщиною

    18 квітня 2024 четвер
    84 переглядів
    Закарпаття. Біля с.Дийда з’явиться новий КПП.

    Україна і Угорщина прийняли рішення про будівництво нового пропускного пункту на угорсько-українському кордоні поблизу с. Дийда (Берегівський район).

    Про це повідомляє прес-служба глави Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля на його сайті.
    Відзначено, що саме через пункт "Дийда - Берегдароц" будуть з'єднані угорський автобан М-3 і траса "Чоп - Київ". "Джерела фінансування будівництва української ділянки дороги в с. Дийда визначені - це кошти уряду Угорщини, які будуть надані Україні в рамках кредитної угоди.
    Міністерство інфраструктури України отримало від уряду повноваження підписати договір на кредитну угоду в сумі 50 мільйонів євро. Цих коштів вистачить і на будівництво під'їзної дороги до с. Дийда, і на будівництво Берегівської об'їзної дороги ", - йдеться в повідомленні.
    Очікується, що після будівництва нового пропускного пункту практично весь вантажний автотранспортний потік з України в Угорщину буде направлений через новий КПП.
    Повідомляється, що остаточні рішення щодо будівництва нового транспортного коридору буде прийнято на наступному тижні в ході офіційного візиту прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в Будапешт і переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Нагадаємо, раніше Москаль звернувся до голови Державної фіскальної служби Романа Насирова з проханням провести службові розслідування за фактами контрабанди великих партій сигарет через митні пости на Закарпатті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору