ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Державний Ощадбанк готують до приватизації

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    ЄБРР підготує Ощадбанк до приватизації.

    Кабмін, ЄБРР і Ощадбанк планують в найближчі тижні підписати Меморандум порозуміння між урядом України, Ощадбанком і Європейським банком реконструкції і розвитку щодо підтримки реформи Ощадбанку і його підготовки до приватизації.

    У тексті проекту меморандуму, з яким ознайомився FinClub, зазначено, що «ЄБРР розгляне в майбутньому купівлю міноритарного пакету акцій банку шляхом входження в капітал через купівлю акцій додаткової емісії в рамках процесу попередньої приватизації».

    Йдеться про продаж за участю «шанованих незалежних інвестиційних радників» на конкурсі до середини 2018 року «мінімум 20% акцій “Ощадбанку” шановному сторонньому інвесторові». Радників для подальшої приватизації знайдуть до кінця 2020 року, а продадуть банк – до 2022 року.

    При цьому ЄБРР не бере на себе зобов’язаня щодо купівлі частки: установа лише обіцяє в 2018 році оцінити прогрес в підготовці до приватизації і «розглянути питання купівлі міноритарного пакета акцій». Це станеться, тільки якщо Ощадбанк досягне попередньо узгоджених цільових показників і тільки «за наявності чітких письмових зобов’язань уряду повністю приватизувати Ощадбанк».

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору