ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці активно використовують право на звернення та особистий прийом до органів ДФС

    24 квітня 2024 середа
    86 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    Фахівці-юристи органів ДФС у Закарпатській області зауважують, що рівень обізнаності громадян у правовому та юридичному законодавстві постійно вдосконалюється і зростає.

    Зокрема, юридичні та фізичні особи, комунікуючи з фіскальною службою краю, активно використовують своє право на звернення та особистий прийом для вирішення або роз’яснення питань, що їх цікавлять.
    Відтак податковим законодавством передбачено право платників податків оскаржувати у відповідному порядку рішення, дії чи бездіяльність контролюючих органів та посадових осіб, а також надані контролюючими органами податкові консультації.
    Варто зазначити, що з початку року, протягом січня-жовтня, до Головного управління надійшло 223 письмових звернень громадян. Що стосується тематики та проблем, порушених у зверненнях, слід зазначити, що більшість з них стосувалися проведення перевірок діяльності суб’єктів підприємницької діяльності та інших питань, що належать до компетенції ДФС.
    Також варто зазначити, що проведення особистого прийому громадян посадовими особами органів ДФС області здійснюється в громадських приймальнях та згідно затверджених наказами графіків особистого прийому. Протягом десяти місяців 2016 року здійснено 37 особистих прийомів за зверненнями громадян, більшість з яких стосувалися податкової політики в частині застосування норм податкового законодавства по податку з доходів фізичних осіб, єдиного податку та єдиного соціального внеску, проведення контрольно-перевірочних заходів.
    В основному спірні питання, для вирішення яких звертаються громадяни, пов’язані з визначенням контролюючими органами податкових зобов’язань громадянам, які мають або одержують об’єкти оподаткування, що оподатковуються згідно з податковим законодавством, і на яких покладено обов’язок зі сплати податків та зборів.
    До таких об’єктів, як правило, відносяться доходи отримані громадянами у вигляді додаткового блага, або коли об’єктом оподаткування є майно, яким володіє громадянин і яке за правилами ПК є об’єктом оподаткування. Згідно аналізу стану оскаржень громадянами податкових рішень, прийнятих органами ДФС Закарпаття, наразі у судових органах на розгляді знаходиться 22 справи за позовними заявами громадян, у яких заявлено вимоги про скасування нарахованих податковими органами грошових зобов’язань.
    Працівники Головного управління ДФС Закарпаття акцентують, що важливо допомогти громадянам та суб’єктам господарювання на початковій стадії виникнення питання чи небажаної ситуації, аби розв’язати їх до ускладнення та не допустити штрафних санкцій чи судової тяганини.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору