ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники Закарпаття підбили підсумки за 9 місяців

    19 квітня 2024 п'ятниця
    97 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    В обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням очільника управління Валерія Мурги проведена розширена колегія управління.

    Під час засідання розглянуто підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за 9 місяців роботи держлісгоспів краю. З інформацією про підсумки господарсько-фінансової діяльності лісогосподарських підприємств за вищезазначений період виступили заступники начальника управління та начальники відділів за напрямками діяльності.

    У рамках колегії було проаналізовано та проінформовано про стан проходження індивідуального аудиту з сертифікації лісів, охорони лісу від незаконних рубок та пожеж, про фінансово-господарську діяльність й окреслено завдання розвитку лісового господарства на найближчий час й обговорено питання незаконних рубок, про які було налогошено міністром АПК Тарасом Кутовим. Розглянуто питання вдосконалення інформаційної діяльності підприємств, зокрема, щодо розміщення на сайтах підприємств планів роботи, перелік дозволів на проведення всіх видів рубок.

    Начальник відділу бухобліку, економіки, фінансів та звітності Гетманенко Тетяна розповіла: «Податків, зборів та обов’язкових платежів до Державного бюджету сплачено на 200,8 млн грн. Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів становить 32 млн. грн., до єдиного соціального внеску сплачено 36 млн. грн».

    У свою чергу заступник начальника відділу бухобліку, економіки, фінансово-бухгалтерського обліку та звітності ЗОУЛМГ Мар’яна Чоповдя доповіла, що виконання основних фінансово-господарських показників в загальному по управлінню виконано в запланованих обсягах, зросли обсяги реалізації продукції, продуктивність праці та рівень заробітної плати працівників. Обсяг реалізації продукції за 9 місяців 2016р. склав 567,6 млн.грн і у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 113,6млн. грн. або 25%. Обсяг реалізації продукції у порівнянні з аналогічним періодом 2015р. збільшили майже всі підпорядковані підприємства. Найбільший обсяг реалізації продукції у ДП «Рахівське ЛДГ» - 72 млн. 494 тис. грн. , виконання на 121% ДП «Брустурянське ЛМГ» – 67 млн. 456 тис. грн, виконання 156%, ДП «Мокрянське ЛМГ» - 51 млн. 538 тис. грн. виконання 165%, ДП «Ясінянське ЛМГ» – 43 млн. 583 тис. грн, виконання 112 %, ДП «В.Бичківське ЛГ» - 39 млн. 366 тис. грн.

    За 9 місяців на ведення лісового господарства було спрямовано 299,1 млн.грн, що на 56,0 млн. грн більше, або 123% ніж за аналогічний період минулого року, в т.ч. бюджетне фінансування складає 1,2 млн.грн. або 0,7% (НПП «Зачарований край»).

    Аналізуючи показник чистий фінансовий результат за результатами 9 місяців 2016 року виконання згідно запланованого склав 154 %. Всі підприємства управління є прибутковими. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року чистий фінансовий результат збільшився на 3 млн. грн., або 109%. Рівень середньомісячної заробітної плати на підприємствах управління постійно зростає. Середня зарплата одного штатного працівника на підприємствах управління складає 5707 грн., тобто ріст порівняно з аналогічним періодом 2015 року на 1634 рн., або 140%.

    Необхідно відмітити, що аналізуючи останній рік бачимо, що збереглася тенденція до зростання середньомісячної заробітної плати. її середньомісячний рівень перевищує в майже в 4 рази рівень мінімальної заробітної плати по Україні.

    Підприємствами Закарпатського ОУЛМГ повністю виконано план з озеленення - навесні нинішнього року лісовідновлено 3155,5 га, а восени цей показник склав понад 400 га.

    Заступник начальника ЗОУЛМГ Василь Кий зазначив: «За поточний період на заходи з охорони праці витрачено 5495,2 тис. грн, при річному плані 997,82 тис., хоча минулого року за аналогічний період було витрачено 2318,8 тис. грн. Середні витрати на одного працюючого по облуправлінню становлять 2125, 81 тис. грн».

    Підбиваючи підсумки колегії, начальник обласного управління Валерій Мурга подякував трудовим колективам за успішну працю, закликав працювати більш відкрито й разом з представниками громадських організацій та ЗМІ показувати реальну роботу лісового господарства.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору