ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна та Угорщина домовилися про майбутню співпрацю щодо впорядкування річок на Закарпатті

    24 квітня 2024 середа
    86 переглядів
    Україна та Угорщина посилять співпрацю у природоохоронній сфері.

    Україна та Угорщина посилять співпрацю у природоохоронній сфері та вироблять спільний план майбутньої співпраці. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі з міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком.

    «Ми маємо спільний кордон і спільний інтерес у природоохоронній роботі. Міклош Шестак добре знайомий з проблемами наших прикордонних регіонів. Українська делегація домовилася про вироблення спільного плану співпраці, у якому, зокрема, стануть пріоритетними питання впорядкування водних об’єктів на Закарпатті», – повідомив Остап Семерак.
    Він зазначив, що актуальними залишаються питання посилення співпраці між Україною та Угорщиною щодо вдосконалення систем прогнозування та моніторингу паводків, а також можливостей акумулювання паводкового стоку у гірських та рівнинних місцевостях.
    «Протягом останніх років, зокрема за фінансової допомоги Угорщини, ведуться роботи з модернізації спільної інформаційно-вимірювальної системи «Тиса», яка призначена для прогнозування паводків та вжиття заходів із захисту територій від можливих затоплень. З огляду на це Україна зацікавлена у залученні фахівців та підтримці цього проекту», – зазначив Остап Семерак.
    Він наголосив, що все-таки першочерговим напрямом міжнародної співпраці України з Угорщиною є перехід на європейські стандарти експлуатації і обслуговування прикордонних гідротехнічних споруд, обробка і передача інформації з питань протипаводкового захисту, надзвичайних ситуацій, гідрометеорології, якості прикордонних вод та обліку використання водних ресурсів.
    Нагадаємо, 24-го та 25 листопада українська урядова делегація перебуває з офіційним візитом в Угорщині.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору