ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чопські прикордонники припинили незаконне вивезення дитини за кордон

    19 квітня 2024 п'ятниця
    67 переглядів
    Чопський прикордонний загін повідомляє...

    Держприкордонслужба неодноразово інформувала про порядок здійснення закордонних поїздок з дітьми.

    Однак і надалі продовжують мати місце випадки надання на паспортний контроль документів, оформлених не належним чином, серед яких трапляються також і ті, що були видані незаконно.
    Так, учора прикордонники Чопського загону запобігли спробі вивезення неповнолітньої дитини з території України. У пункт пропуску «Ужгород» на паспортний контроль прибула жінка, яка разом із 13-річною дитиною слідувала рейсовим автобусом до Праги. Під час перевірки документів українка пред’явила нотаріальне доручення зі згодою матері на вивіз дівчинки за кордон. Проте в ході перевірки прикордонники з’ясували, що доручення видане незаконно, адже на момент видачі заяви про згоду мати на території України не перебувала.
    За даним фактом було проінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого кримінального правопорушення. Жінка разом з дитиною змушені були залишитися на території України.
    Державна прикордонна служба ще раз звертається до усіх подорожуючих, які найближчим часом збираються перетинати кордон, відповідально ставитись до оформлення своїх документів та документів на дітей.
    Також звертаємо увагу громадян, що у разі вашого перебування за кордоном та необхідності оформити доручення на поїздку дитини, ви можете звернутися до дипломатичних установ України за кордоном.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору