ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Перевізникам в Ужгороді депутати погодили виділення понад 22 млн гривень

    25 квітня 2024 четвер
    78 переглядів
    Ужгородська міська рада повідомляє...

    За проїзд пільговиків.

    Після дискусії депутати Ужгородської міськради таки підтримали Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород на 2017 рік, яка передбачає фінансування у розмірі 22 мільйони 700 тисяч гривень.
    Наголошувалося, що сьогодні у державі діє близько трьох десятків законодавчих актів, відповідно до яких є приблизно 40 категорій пільговиків. Разом з тим, ні в держбюджеті-2016, ні в проекті держбюджету на 2017 рік не передбачено фінансування компенсації перевізникам за пільговиків, це лягає тягарем на місцеві бюджети, повідомляє Ужгородська міська рада.
    Як поінформував начальник управління праці і соцзахисту населення Ужгородської міської ради Андрій Біксей, на сьогодні у місті – 26 тисяч пільговиків, які мають право у тому числі і на безкоштовний проїзд. Ця цифра не включає у себе школярів, які також їздять безкоштовно.
    У рішенні йдеться, що у Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені. Ситуація, що склалася, потребує термінового врегулювання, оскільки мешканці міста фактично позбавлені права на пільговий проїзд через відсутність фінансового ресурсу, а перевізники несуть фінансові втрати через відсутність компенсаційних виплат за пільгове перевезення окремих категорій громадян. Розмір компенсаційних виплат за пільгові перевезення громадян автомобільним транспортом у 2017 році буде вираховуватися на підставі даних моніторингу, за результатами якого визначатиметься середня кількість пільговиків, які перевозяться за один рейс на відповідних маршрутах, що є основою визначення середньої кількості пільговиків, які перевозяться за день.
    Крім того, підкреслювалося, що депутати сьогодні голосують лише за програму, а не за виділення коштів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору