ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Щоб закарпатський ліс був як у Швейцарїі... (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    63 переглядів
    На Закарпаття завітала делегація лісівників зі Словаччини

    Для цього європейці впроваджують «зелену пропаганду».

    Молодих лісівників з Ужгородщини відвідали старші колеги із Національного лісового центру (Словацька Республіка, м. Зволен) для впровадження «зеленої пропаганди».
    Днями в Закарпаття знову таки завітала делегація з братської Словаччини. У складі делегації були: директор інституту лісового навчання і консультування Мілан Сарваш, начальник відділу комунікації екологічної освіти і лісової педагогіки Рудольф Навратіл, сертифіковані лісові педагоги Дана Лойова та Вероніка Яловіарова, а також представники громадської організації «Форза». Гості ознайомилися з роботою Ужгородського лісгоспу та відвідали навчально-пізнавальні об’єкти еколого-натуралістичного центру.
    «Ми тісно співпрацюємо з лісівниками Закарпаття уже не один рік. Започаткував цю роботу нинішній начальник управління Валерій Мурга ще за своєї першої каденції. І зараз ми вийшли на нові рубежі. Новий проект – пропагування «зеленої ідеології» серед учнів шкільних лісництв. Поки що найбільша робота проводиться з учнями Камяницького шкільного лісництва Ужгородського лісгоспу, в якому лісівники активно і на високому рівні проводять освітньо-пропагандистську роботу, що відображається на профорієнтаційній роботі, адже сьогодні учасники шкільного лісництва є працівниками лісгоспу, а також студентами ВУЗів на факультетах лісогосподарського та екологічного спрямування», - розповів начальник відділу комунікації екологічної освіти і лісової педагогіки Рудольф Навратіл.
    «Люди, які садять дерева, думають про майбутнє. Вони розуміють, що потрібно будувати і вкладати в місце, де ти живеш. Взагалі, радує, що лісівники та громадськість висаджують дерева, розвиваються і вкладають сили у майбутні покоління, які виростуть і будуть нести в світ хороші звичаї», - переконана голова ГО «#ФОРЗА» Леся Лойко.
    Сама Леся Лойко займається екологічною діяльністю вже понад 20 років. Вона успішно розвиває швейцарсько-український проект #FORZA, серед якого є такі цікаві інновації, як застосування в лісовому господарстві України нових підходів наближеного до природи лісівництва, закріплених в законодавчих документах та стратегічних програмах розвитку галузі; методологія планування ведення лісового господарства з залученням представників громад, що була включена до вдосконаленої інструкції з лісовпорядкування; розвиток сільського та пішохідного туризму як складових Закарпатського Туристичного Шляху; розробка кластерного аналізу для Карпатського регіону України і допомога у створенні 2 кластерів в галузі деревообробки; вдосконалення навчальних планів і програм для майбутніх спеціалістів лісової галузі і створення та функціонування Карпатського регіонального навчального центру в м.Івано-Франківськ й активна «зелена пропаганда» серед учнів шкільних лісництв.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору