ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Дружина прем`єр-міністра Угорщини побувала на відкритті садочку у закарпатському Вишкові (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    61 переглядів
    Дружина Віктора Орбана на відкритті садочку на Закарпатті

    6 грудня католицький Святий Миколай приніс довгоочікувану радість для мешканців селища Вишково, що на Хустщині.

    Цього дня найкращим подарунком як для дітей, так і для дорослих стало урочисте відкриття садочку навчально-виховного комплексу ім. Ференца Келчеі.
    На цю подію селищна громада чекала десятиліттями, і нарешті реконструйований, сучасний та комфортний дошкільний навчальний заклад відкрив свої двері для найменших вишківчан. Садочок розрахований на 100 діток, тут діятимуть 4 вікові групи - ясельна, молодша, середня та старша. Як зазначила директор НВК Чілла Дарвай, садок відкритий для діток будь-якої національності.
    "Довгий шлях пройшла громада селища до цієї події - відкриття ДНЗ на базі Вишківської ЗОШ I-III ст.№2 ім.Ференца Келчеі. Тож відтепер наша школа стала навчально-виховним комплексом ім.Ференца Келчеі. Найперше вишківчани завдячують уряду Угорщини за фінансову та моральну підтримку, надану за всі ці роки. Не менш важливу роботу провела власне й сама громада Вишкова, доклавши всіх зусиль для відкриття садочку. Щиро вдячні за підтримку відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА, зокрема його начальнику Павлу Русину та очільнику району Назарію Павлію", - поділилася з "ГК" директор НВК пані Чілла.
    Чимало гостей цього дня приймало Вишково. Хлібом-сіллю господар селища Ярослав Гайович вітав почесних візитерів, зокрема дружину прем`єр-міністра Угорщини, Посла доброї волі Угорської екуменічної служби допомоги Аніко Леваі та голову Хустської РДА Назарія Павлія. Розділити радість із вишківчанами завітали також заступник директора департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Аттіла Штерр, головний спеціаліст департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Алла Петрів, міністерський комісар із питань управління транскордонними інвестиціями Управління прем`єр-міністра Угорщини, доктор Іштван Грежа, генеральні директори Управління прем`єр-міністра Угорщини Пейтер Пейлер та Шандор Етвеш, заступник мера міста Покш Пейтер Сабо, генконсул Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі, Генконсул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бугайло, заступник голови синоду Закарпатської реформатської церкви Янош Гейдер, керівник діаконічного відділу управління Закарпатської реформатської церкви Бейла Нодь, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА Ольга Капцош та інші.
    "Відкриття подібних закладів є свідченням того, що наша громада живе і розвиваєтья, рухається у правильному напрямку. Діти - це наше майбутнє, тому щирі слова вдячності усім тим, хто доклав зусиль для реалізації цього проекту. Діткам бажаю радості, мирного та безтурботного дитинства, цікавого навчально-виховного процесу у чудовому сучасному садку", - побажав очільник району Назарій Павлій.
    Не приховував радісних емоцій власне і господар селища Ярослав Гайович, який щиро подякував усім, хто допомагав і підтримував цю благородну справу, зокрема реформатській громаді та всім людям доброї волі, що вболівають за рідне селище.
    Після церемонії перерізання символічної стрічки гості оглянули приміщення закладу, яке відповідає всім вимогам сучасного будівництва. Опісля на них чекала святкова програма від дошкільнят, які потішили віршами і танцями, щирими дитячими посмішками, за що отримали солодкі подарунки від святого Миколая в особі пані Левкаі.
    "Угорська екуменічна служба допомоги, послом доброї волі якої я є, розпочала свою місію на Закарпатті ще у 1998 році, коли край потерпав від жахливої повені. Тож наша співпраця триває вже роки. Ми раді, що змогли долучитися до реалізації проекту у Вишкові, готові й надалі допомагати закарпатцям, адже подібні проекти вкрай важливі для підростаючого покоління", - поділилася з "ГК" Посол доброї волі Аніко Леваі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору