ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокурор Закарпаття: «Ми працюємо на спільний результат, тому повинні об`єднати зусилля у боротьбі із злочинністю»

    29 березня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Прокуратура Закарпатської області повідомляє...

    У прокуратурі Закарпатської області відбулася спільна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили стан профілактики, розкриття та розслідування злочинів проти власності, в тому числі вчинених неповнолітніми, за період 10 місяців 2016 року.

    У заході взяли участь начальник ГУНП в області Роман Стефанишин, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів, а також керівники та заступники територіальних підрозділів поліції області.
    Відкриваючи захід, прокурор області Володимир Гаврилюк наголосив, що боротьба із злочинністю – це наша спільна робота і працюємо ми на спільний результат, тому необхідно об`єднати зусилля у цій боротьбі.
    Заступник прокурора області Олександр Василенко зазначив, що протягом 10 місяців поточного року обліковано 4 828 кримінальних правопорушень проти власності, що складає 53,2% від загальної кількості облікованих у вказаному періоді злочинів. З них 3 814 крадіжок, у тому числі 162 з квартир чи іншого володіння особи, 200 грабежів, 27 розбоїв, 464 шахрайства та 188 привласнень, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.
    Порівнюючи кількість вчинених злочинів проти приватної власності з аналогічним періодом минулого року, спостерігається тенденція до росту.
    Зокрема, протягом 10 місяців 2016 року обліковано на 2,3% більше крадіжок, на 36,1% крадіжок з квартир, на 21,2% грабежів, на 8% розбоїв та на 9,3% привласнень, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Однак, загалом, спостерігається незначний спад злочинів проти власності на 4,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (по державі спостерігається ріст на 29%).
    За результатами досудового розслідування кримінальних проваджень згаданої категорії, протягом 10 місяців поточного року скеровано до суду майже тисячу обвинувальних актів, 5 клопотань про застосування примусових заходів медичного характеру, 9 клопотань про застосування примусових заходів виховного характеру, у провадженні перебувало 7 044.
    Упродовж поточного року з числа облікованих у поточному році розкрито 20,8% крадіжок, 40% грабежів, 70,4% розбоїв та 24,4% шахрайств.
    Відтак, керівники правоохоронних органів краю прийняли спільну постанову з метою підвищення ефективності протидії злочинам проти власності на території області.
    Прес-служба прокуратури Закарпатської області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору