ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Що робити з нерозмитненими авто з Євросоюзу?

    28 березня 2024 четвер
    93 переглядів
    На Закарпатті багато ввезених нерозмитнених автомобілів з ЄС

    Поради та рекомендації від юриста.

    Чи можна здати закордонні номери і отримати українські

    "Зараз в Україні ввезено багато нерозмитнених автомобілів з ЄС за так званими схемами: машина оформлена або на фірму, або на приватну особу-нерезидента, який дав українцеві (фактичному власнику, який купив цей автомобіль у іноземців, але не хоче платити мито) довіреність на право користування і розпорядження. Номери, природно, не українські. Я чув, що в центрах реєстрації можна такі номери здати на зберігання і отримати українські, щоб не зупиняла поліція. Наскільки це реально і на які закони посилатися?" – Олександр Пономаренко, м.Івано-Франківськ.

    Відповідає Олександр Качура, адвокат компанії "УкрЮрЦентр":

    "Здати на зберігання іноземні номери і отримати українські реально. Керуватися слід абзацом 3 пункту 7 Постанови Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 №1388 "Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів" (далі – Порядок). Він передбачає, що транспортні засоби, тимчасово ввезені на митну територію України для власного користування більш ніж на два місяці, підлягають державній реєстрації в сервісних центрах МВС на термін, визначений ДФС. Також встановлено заборону на експлуатацію транспортних засобів, не зареєстрованих (не перереєстрування) в уповноважених органах МВС і без номерних знаків, що відповідають державним стандартам.

    Тому відповідно до аб. 1 п. 7 Порядку власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом десяти діб після придбання або митного оформлення, чи тимчасового ввезення на територію України".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору