ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Судовим рішенням 8-річну дитину силоміць відправили батьку до Туреччини проти волі хлопчика! (ВІДЕО)

    28 березня 2024 четвер
    86 переглядів
    8-річний Давид, якого силоміць відправили до батька в Туреччину.

    Соціальні служби, як завжди, не допомогли, і багатий чоловік вплинув на суддю, аби вона винесла рішення саме на його користь.



    Громадянин Туреччини намагається забрати свого сина в українки, якій свого часу давав гроші на аборт. Хлопчик є громадянином України. При всьому цьому українська Феміда винесла вирок на користь турка. Рідні хлопчика переконані: заможний турок вплинув на суддю, щоб та стала на його бік. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Надзвичайні Новини".


    Із Мехметом Ольга познайомилася 10 років тому, коли приїхала із села на навчання до Сум. Дівчина спочатку працювала домогосподаркою в родині заможного турка, а потім між ними зав’язався роман і пара почала зустрічатися. «Він мені постійно казав, що розведеться і оформимо наші стосунки. Обманював», - каже Ольга.


    Від удвічі старшого Мехмета Ольга невдовзі завагітніла, однак турок дитини не хотів, тому дав дівчині гроші на аборт. Але Ольга народила дитину. Після цього турок приїхав у село та вмовив Ольгу поїхати з ним до Анталії. Однак там дівчина з сином Давідом не прожила і двох років.


    «Я багато разів заступалася за дитину, і самій тоді діставалося. Він забороняв йому говорити зі мною російською, вимагав аби говорили по-турецьки, а я ж нерозуміла», – розповідає Ольга. Хлопчик же розповідає, що Мехмет дуже сильно бив матір.


    Жінка дочекалася, коли Мехмет відпустить її з сином на канікули, і подалася до батьків на Сумщину. Але чоловік знайшов її і почав забирати сина через суд, який ухвалив рішення на користь турка.


    «Суд визнав постійним місцем проживання дитини Турецьку республіку, бо дитина там прописана, два роки навчалася. Мала йти в другий клас у Турції. Суд під моїм головуванням приймав рішення на основі Гаазької конвенції 1980 року», - пояснює суддя Роменського міськрайонного суду Євгенія Глущенко.


    Ольга та її рідні переконані в тому, що багатий турок вплинув на суддю, аби вона винесла рішення саме на його користь. До того ж, ні сама Ольга, ні її 8-річний син Давід до Туреччини їхати не хочуть.


    Як зазначають в Управлінні у справах дітей, рішення суду, коли в матері-українки забирають дитину та відсилають за кордон, суперечить Конвенції з прав дитини.


    «Орган опіки та піклування суду написав висновок про недоцільність відібрання дитини в матері. Бо викрадення дитини не було і дитині тут нічого не загрожує і не шкодить. Але суд цього до уваги не взяв і прийняв рішення про повернення дитини в Турецьку республіку, незрозуміло чому», - зазначає начальник Управління у справах дітей Сумської облдержадміністрації Юрій Каліновський.


    Тим часом Ольга подала апеляцію і тепер вона сподівається, що новий розгляд справи виправить помилку суду першої інстанції, і дівчині не доведеться віддавати сина на чужину. А за Давідом вже приходила виконавча служба. Та громада села стала на захист матері й сина і не дала забрати хлопчика.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору