ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді відбулася прес-конференція власників авто з іноземною реєстрацією

    24 квітня 2024 середа
    78 переглядів
    Водії вважають встановлення перегороджувальних парапетів незаконними

    Раніше, протягом кількох років, пересічники виїжджали з України і поверталися по колу, розташованому на нейтральній смузі. Наразі коло для пересічки перекрили. Відтак, водіям з автівками на іноземних номерах доводиться їхати до Словаччини або ж їхати до Чопа, де розташований кордон з Угорщиною. Там перегородок немає, можна зробити пересічку, але відстань до кордону значно більша.

    Водії вважають встановлення перегороджувальних парапетів незаконними. Звинувачують прикордонників у порушенні прав громадян. Днями на КПП «Ужгород» трапився інцидент, коли кілька автівок намагалися таки здійснити пересічку по старому маршруту. Прикордонники їх не пускали, застосували до водіїв та пасажирів силу. До цього викликали патрульних. Відтак активісти зняли побої.


    Голова ГО «ЗАВТРА» Павло Білецький стверджує, що наказу на встановлення перегородок на нейтральній смузі не було, відтак прикордонники порушують право українців на безперешкодне повернення до країни.


    Під час прес-конференції водії-пересічники озвучили прохання до прикордонників забрати парапети до вирішення цієї проблеми на законодавчому рівні. Білецький розповів, що наразі є кілька законів з цього приводу, які розробляються і допоможуть вирішити питання розмитнення автівок в Україні.


    Відтак, активісти пропонують повернути коло для водіїв з іноземною реєстрацією, як це було раніше, поки відповідні закони не будуть прийняті. Проте зауважує, що поки такі закони приймуть, пройде багато часу, близько року імовірно. За цей час кожні п’ять днів людям необхідно виїздити з України. Робити це на інших пунктах пропуску незручно, адже їхати треба далеко і часу на це піде не 30 хвилин, як в Ужгороді раніше, а кілька годин як мінімум.


    Про це повiдомляє Voloshina.org.ua.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору