ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці невдоволені станом економіки, дорожнечею товарів і послуг... (ФОТО)

    19 квітня 2024 п'ятниця
    79 переглядів
    Закарпатська обласна рада повідомляє...

    А також відсутністю покращення становища в соціальній сфері, неналежним правовим захистом.

    Впродовж року до облради надійшло понад 1700 звернень. Найбільше заяв і скарг надійшло з питань соціального захисту – 1520, що становить 87, 41%.
    У вівторок, 13 грудня, заступник голови облради Петро Грицик провів черговий прийом громадян з особистих питань. До народного обранця звернулося майже 50 жителів краю. Це здебільшого жителі гірських районів та міста над Ужем. Громадян турбували питання надання матеріальної підтримки на прожиття, допомоги на оздоровлення, земельні та майнові питання.
    Кожного заявника Петро Васильович вислухав уважно. Більшість питань вирішив невідкладно, окремі направив для розгляду у відповідні інстанції. На завершення Петро Грицик зазначив, що багато людей просить допомогу для справді важко хворих рідних, приносять чеки з аптек, епікризи і неможливо їх не підтримати. Та на жаль, приходять і такі, які, маючи земельну діляночку біля хати, навіть не пробують її весною засадити, щоб мати хліб і до хліба. «Ясна річ, ми не відмовляємо і таким у допомозі. Та повинен сказати, що заявників з кожним разом більшає. Вони звертаються до нас не тільки у день прийому громадян, а приїжджають в обласну раду в робочі будні, присилають документи поштою», - зазначив П.Грицик.
    До слова, впродовж року (з 01.12.2015 до 01.12.2016) до обласної ради надійшло 1739 звернень, з яких 539 - подано особисто громадянами до обласної ради, 413 − під час особистого прийому керівництвом обласної ради, 772 - надійшло поштою, 15 - електронною поштою. З урахуванням колективних звернень (18) до обласної ради звернулись 2256 чол., що на 1604 менше у порівнянні з аналогічним минулим періодом. Прийнято керівництвом обласної ради під час особистого прийому 413 заявників. Депутатами обласної ради розглянуто 156 звернень.
    Найбільше звернень надійшло з міста Ужгорода (382 - 23,6%), Ужгородського (166 – 10,2%), Перечинського (148 - 9,66%) та Міжгірського (121 - 7,4 % ) районів.
    Найбільше заяв і скарг надійшло до обласної ради з питань соціального захисту – 1520, що становить 87, 41%. Це стосується забезпечення санаторно-курортними путівками, прискорення забезпечення інвалідів транспортними засобами, призначення різних видів допомоги сім’ям з дітьми, інвалідам з дитинства, нарахування субсидій, виділення грошової допомоги тощо.
    Зокрема, впродовж року на прохання громадян надано матеріальну допомогу по програмі «Турбота» на суму 1 687 200 грн., всього допомогу отримали 1596 чоловік. Ці кошти отримали: інваліди, пенсіонери, хворі, що потребують лікування, одинокі громадяни похилого віку, багатодітні, сироти, учасники АТО.
    Депутатами обласної ради розглянуто 153 звернення та надано матеріальної допомоги на суму 312 300 грн.
    Як свідчить аналіз звернень, їх кількість викликана невдоволенням людей станом економіки, дорожнечею товарів і послуг, відсутністю покращення становища в соціальній сфері, неналежним правовим захистом через недосконалість судової системи, виконавчої служби тощо.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору