ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська Іршава виступає за збереження живих ялинок

    28 березня 2024 четвер
    55 переглядів
    Вирубка живих ялинок - під забороною.

    Стартував сезон підготовки до новорічно-різдвяних свят, головним атрибутом яких є пишні зелені красуні. Кожна родина планує накрити святковий стіл біля красивої ялинки. Також майже у всіх міста на центральних площах височіють ялинки значно більших розмірів.

    Вирубувати щороку ці дерева задля двох святкових тижнів – це надто жорстоко, саме таке рішення прийняли в Іршаві, та ще у 2012 році вперше в місті була встановлена штучна ялинка.
    До слова, першим штучне святкове дерево стало не тільки в місті, а й у Закарпатті. Тринадцяти метрова ялинка придбана за підтримки місцевих підприємців.
    Крім того, у тому ж році, коштом міського бюджету було придбано штучні ялинки для всіх дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл міста.
    Завдяки такому рішенню мінімум десять молодих ялинок, які щороку вирубували для ДНЗ та шкіл, залишаються неушкодженими. Суха статистика каже, що тільки Іршава за п’ять років зберегла шістдесят ялинок.
    У цьому році в Мукачеві також вирішили зберегти живу ялинку та вперше змонтували штучну, струнку і пишну красуню висотою 15 метрів. Це дуже хороший приклад для всіх інших міст. Спільними зусиллями та адекватною оцінкою стану лісів нашого краю кожне містечко, місто та село може внести свою лепту у збереження карпатських лісів.
    Цікаво, що цьогоріч лісівники вдаються до певних новацій з метою збереження ялинок, зокрема, почали практику «ялинка в оренду». Саме на Перечинщині лісівники пропонують взяти ялинки в горщику, а після свят повернути деревце і його знову планують повертати до лісу, пишуть крайові ЗМІ.
    З метою попередження несанкціонованих вирубок та збереження молодих лісових ялинок НПП «Зачарований край» на території Іршавського району проводить природоохоронну акцію «Збережи ялинку». Таким чином намагаються пропагувати серед школярів ідею бережного ставлення до новорічних дерев, пише "ЗІ".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору