ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутати Закарпатської облради підтримали «Отчий край»

    28 березня 2024 четвер
    51 переглядів
    Прес-служба Закарпатської облради повідомляє

    І не тільки... Адже жодного навчального посібника для вивчення літератури рідного краю, на жаль, наразі немає.

    У ході другого пленарного засідання п’ятої сесії облради депутатським корпусом підтримано два запити, подані крайовим парламентарем Василем Скрипом. Перший – щодо включення капітального ремонту з реконструкцією ЗОШ І-ІІ ст. в с. Росош Свалявського району до переліку інвестиційних проектів, що будуть реалізовуватися в області спільно з краєм Височина Чеської Республіки у 2017 році. Інший - щодо сприяння виданню навчального посібника з літературного краєзнавства «Отчий край», розробленого кандидатом педагогічних наук Надією Марфинець.
    До депутата звернулася авторка, яка зазначила, що у 2015 році упорядкувала «Отчий край». Книга перша - навчальний посібник з літературного краєзнавства для учнів середнього шкільного віку для загальноосвітніх навчальних закладів Закарпаття (267 с.). Згодом передала його у видавництво «Гражда», де вже виготовили відповідний макет. Мінімальна кількість посібників для загальноосвітніх шкіл краю – близько 500 екземплярів ( необхідна кількість - 654 – по одному примірнику на кожну школу). Для тиражу 500 екземплярів, згідно з попереднім розрахунком, вартість видрукуваних посібників становитиме майже 100 тисяч грн.
    «Відповідно до чинної програми з української літератури на уроки літератури рідного краю для кожного класу відводиться по 4 години, - зазначає авторка і додає: - Жодного навчального посібника для вивчення літератури рідного краю, на жаль, наразі немає. Змістовне наповнення даного видання відповідно до вимог сьогодення націлене на виховання кращих патріотичних почуттів, любові до отчого краю, його духовного багатства. Та містить кращі праці знаних педагогів Закарпаття: О.Духновича, А.Волошина, О.Маркуша та ін. Навчальне видання пройшло апробацію в школах краю, його зміст обговорено на кількох науково-практичних конференціях різних рівнів».
    Депутати направили обидва запити адресатам для розгляду.
    Прес-служба Закарпатської облради

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору