ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Державних Зборів Угорщини взяв участь у відкритті оновленого сільського дитсадка на Закарпатті (ФОТО)

    20 квітня 2024 субота
    86 переглядів
    Новий корпус дитячого садка споруджували в Шаланках близько року.

    Разом із спікером на відкриття добудови дитячого навчального закладу у с.Шаланки на Виноградівщині приїхали парламентарі, урядовці, мери міст Угорщини.

    З української сторони на святковому заході були заступники губернатора та ради Закарпаття, керівники Виноградівського району, представники депутатського корпусу усіх рівнів.

    Таке високе представництво стало прикладом добросусідських відносин, тісної дружби двох країн, яке в даному випадку проявилося у вирішенні важливої соціальної проблеми для сільських жителів Шаланок. Про це у своїх виступах наголошували голова парламенту Угорщини Кевер Ласло, мер Дебрецена Поп Ласло, керівник угорського Консульства в Берегові Ендре Саліпскі, народний депутат України Василь Брензович, заступник голови ОДА Віктор Мікулін, голова Виноградівської райдержадміністрації Михайло Русанюк.

    Близько року в Шаланках споруджували новий корпус дитячого садка. На початку будівництва фундамент і головні комунікації профінансували за кошти українського бюджету. А далі спорудження інфраструктурного об’єкту сільській громаді допомогли спонсори – передусім міста Дебрецен та Мішкольц. В результаті такої співпраці напередодні католицького Різдва шаланецькі дітки та їхні батьки одержали чудовий подарунок – новозбудований корпус ДНЗ із сучасними приміщеннями для ще одної групи на 25 місць, а також спортивним залом і пральнею.

    Щасливі вихованці дитсадка разом із вихователями за вагомий подарунок подякували гостям тривалим різдвяним концертом.

    Варто зазначити, що це вже четвертий відкритий у цьому році дитсадик на Виноградівщині, причому 2 – в україномовних і 2 – угорськомовних селах.

    Значення цієї неординарної події за участі голови парламенту Угорщини в закарпатському селі прокоментував народний депутат України Василь Брензович.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Молодежь еще не доросла до таких акций ,убогая и жалкая, или рыговская.Всякую срань писать только и могут пойду посмотрю.Вам завтра жить и детей растить. А акции быть и никакие пап