ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Націоналізація "ПриватБанку" натиснула на курс гривні...

    19 квітня 2024 п'ятниця
    85 переглядів
    Проти української нацвалюти відіграють психологічні фактори

    Націоналізація ПриватБанку натиснула на валютний ринок в Україні, однак скоро ситуація стабілізується. Про це заявив екс-голова правління Ощадбанку, голова правління Міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

    "На сьогоднішній день банкомати працюють, гроші можна забрати в межах 20-ти тис. грн протягом 3-х годин – напевно, поки цього достатньо. Відкритість в частині функціональності самого банку, звичайно, кульгає. І це додає зайвого напруження. Згадайте, що "Приват" заявив про те, що 2 млрд грн в день знімається готівкою. Звичайно, ці готівкові відразу обертаються в долари, тому тиск на курс долара є. Як тільки психологічно погані очікування закінчаться, думаю, все повернеться на круги своя", – зазначив Гулей в ефірі телеканалу "112 Україна".

    Нагадаємо, сьогодні курс долара на міжбанківському валютному ринку піднявся на 12-15 копійок, проте, за словами учасників ринку, попит і пропозиція інвалюти починають вирівнюватися. Офіційний курс долара виріс на шість копійок.

    Як відомо, 18 грудня Кабінет міністрів України прийняв рішення про перехід 100% акцій Приватбанку у власність держави. Власником акцій Приватбанку стане держава в особі Міністерства фінансів, яке "гарантує безперебійне функціонування цієї установи і збереження коштів його клієнтів". Перехідний період почався з 19 грудня.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору