ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Київську адміністрацію завалило сміттям і уламками

    28 березня 2024 четвер
    62 переглядів
    Мітинг у Києві

    Під стінами Київської міської адміністрації від самого ранку відбувається одразу два мітинги, учасники яких наполягають на тому, що керівництво Києва цілеспрямовано знищує малий і середній бізнес.
    Мішки сміття на майданчику перед сходами і уламки знищених кіосків безпосередньо перед входом в будівлю міської мерії. Такий наочний приклад учасники відразу двох демонстрацій, що відбуваються сьогодні під КМДА, принесли з собою в надії, що хтось зверне увагу і відреагує на їхній заклик переглянути політику міськадміністрації.

    За словами учасників мітингу торговців, які орендували, знесені в недавньому часі МАФи біля КПІ і на території ринків біля метро Харківської та Оболоні, діяльність київської міської адміністрації спрямована на планомірне знищення малого бізнесу в місті.
    Крім того, за їхніми словами, керівництво міста в ще більшій мірі зацікавлене в тих площах, на яких були розташовані "покійні" нині торгові павільйони. Торговці впевнені, що на їхніх місцях скоро зведуть або житлові комплекси, які торгові центри, а, скоріше за все, і те, і інше.

    Однак з ще більш кричущою проблемою зіткнулися учасники другого мітингу - представники компанії Київміськвторресурси. Це підприємство займається збором, переробкою та утилізацією побутових відходів. Працює з 1948 року. Розташовується на лівому березі на вулиці Маланюка.

    На мітинг його представники вирішили прийти тому, що дізналися, що в рамках "благоустрою" та забудови Микільської слобідки, на території їх підприємства вже заплановано звести супермаркети, торговельні центри, парковки.
    При цьому, як стверджує заступник директора підприємства Сергій Волков, про ці плани вони дізналися випадково ще в кінці вересня. "Після цього ми звернулися з офіційними запитами в Районну і Міську адміністрації. З Районної, порівняно скоро, прийшла відповідь про те, що ніяких дій щодо території нашого підприємства не заплановано. З міської нам відповіли тільки тиждень тому. Уже після затвердження плану забудови, на якому на території, яку зараз займають наші потужності, незабаром будуть побудовані якісь продуктові магазини і об'єкти торгівлі".

    При цьому, як стверджує Волков, на думку "укладачів" плану забудови, жлдного підприємства в генплані на місці майбутнього будівництва й зовсім немає. Що, як мінімум дивно, в зв'язку з наближенням 70-ї річниці створення Київміськвторресурси.

    За словами керівництва підприємства, вони б і не опиралися забудові, оскільки розуміють, що Київ, як будь-який мегаполіс, має обмежені площі під забудови. Ось тільки справа в тому, що приймаючи своє рішення КМДА з ними не просто не радилася, а навіть не вважала за потрібне повідомити про те, що виношує подібні плани.

    Розповідають, що на мітинг вони прийшли, щоб донести до громадськості сам факт існування проблеми. Проте, стверджують, що вже найближчим часом ініціюють судові розгляди щодо тих, хто вирішив сфальсифікувати відомості кадастру і плану забудови Києва.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости