ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У лісових угіддях Закарпаття посилили охорону (ФОТО)

    18 квітня 2024 четвер
    78 переглядів
    Закарпаття. Лісівники переходять на цілодобовий режим роботи

    Браконьєри запасаються ялинками до новорічних свят. У лісах Закарпаття у передноворічний період почалося полювання за тими, хто відкриває свій прибутковий бізнес, зрубуючи ялиці та ялини в розплідниках, лісгоспах і лісосмугах.

    Лісівники переходять на цілодобовий режим роботи, закликаючи на допомогу краян.
    Щоб врятувати дерева від бажаючих зрубати ялинку до Нового року, у лісах патрулюють мобільні групи, до складу яких входять працівники лісової охорони, Нацполіції та Держекоінспекції, громадські інспектори з охорони довкілля, громадськістю.
    На дорогах загального користування, виїздах з лісів на автотраси, залізничних станціях організують пости, тут також будуть чергувати працівники лісового господарства та поліції. Вони контролюватимуть перевезення новорічних ялинок та іншої лісової продукції.
    Незаконна рубка новорічної ялинки вважається серйозним порушенням лісового законодавства України і завдає великих збитків лісовому фонду. За це передбачено штрафи для громадян у розмірі Відповідно до додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 665 «Такса для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами незаконним вирубуванням та пошкодженням дерев і чагарників до ступеня припинення росту» відшкодовується шкода за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні:

    діаметр дерева у корі біля шийки кореня розмір шкоди

    До 10 см. 355,23 грн
    10,1-14 см. 625,89 грн
    14,1-18 см. 1606,98 грн

    У цілому по області в поліцію вже передано працівниками лісової охорони 4 справи про правопорушення - незаконну вирубку шпилькових. Тривають розслідування.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ
    3172-1.jpg
    3172-2.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору