ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Словаччині знайшли 3 млн пачок контрабандних сигарет з України (ВІДЕО)

    18 квітня 2024 четвер
    46 переглядів
    На хабарі в 500 доларів спіймали співробітника Закарпатської митниці.

    На Закарпатській митниці черговий скандал. Один співробітник погорів на хабарі, інших голова області Геннадій Москаль підозрює у змові та організації цілого міжнародного угруповання, яке влаштувало контрабандистам зелений коридор. Докладніше - далі в сюжеті.

    На хабарі в 500 доларів спіймали співробітника Закарпатської митниці. Він працює в пункті пропуску "Дзвінкове" на українсько-угорському кордоні. Генпрокуратура підозрює його в організації схеми ввезення іноземних автівок без розмитнення.

    "Слідством встановлено, що зазначена службова особа впродовж останніх місяців систематично вимагала та одержувала неправомірну вигоду за безперешкодний пропуск транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які ввозилися через митні пости Закарпатської області на митну територію України", - каже заступник начальника управління з розслідування особливо важливих справ ГСУ ГПУ Володимир Колодчин.

    Ще одна схема контрабанди, цього разу - сигарет, успішно працювала й на українсько-словацькому кордоні. Принаймні у цьому переконує губернатор Геннадій Москаль. На своєму сайті він написав, що словацькі поліцейські знайшли на своїй території цілий склад контрабандних сигарет, привезених з України.

    Три мільйони пачок були заховані на покинутій фермі за 40 кілометрів від кордону. Там само виявили й вантажівку з українськими номерами. Хоча за документами машина перетнула кордон без вантажу.

    "Що цікаво, що вона перетнула не тільки нашу митницю, але й словацьку, в словаків є сканери і надсучасне обладнання для виявлення контрабанди. Однозначно, що це було створене організоване злочинне угрупування, міжнародне, в яке входить як посадовці Державної фіскальної служби України, так і митних органів Словаччини", - каже директор Департаменту інформаційної політики Закарпатської ОДА Ярослав Галас.

    За інформацією Геннадія Москаля, за два місяці затримана фура перетнула українсько-словацький кордон 17 разів. Уже встановлено, що власником вантажівки є житель Ужгородського району. У Словаччині за фактом контрабанди сигарет відкрили кримінальну справу, в Україні - поки що тихо.

    ВІДЕО дивіться ТУТ.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору