ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чому Берегівську прокуратуру "лихоманить" останні два роки?

    19 квітня 2024 п'ятниця
    73 переглядів
    Берегово. Це "кадрове" питання - "з бородою".

    Це "кадрове" питання "з бородою" мало б розв‘язатися уже цими передноворічними днями або ж у перший січневий тиждень наступного року

    Як відомо, на сьогодні цю посаду займає Володимир Жилкін, щоправда, з приставкою в. о. Її до нього "приставили" тоді, коли це правоохоронне відомство в Берегові майже рік тому без пояснень і несподівано для громадськості покинув 33-річний Юрій Беламут (він устиг попрацювати прокурором Рахівського, Хустського та Виноградівського районів, куди його своїми наказами, до революції Гідності в тому числі, скеровував сумнозвісний Віктор Пшонка). У Берегові це призначення громаді та колективу рівно 380 днів тому робив тодішній закарпатський прокурор Володимир Янко.
    Зрештою, у 2015 р. пан Беламут подолав чотирьохрівневу перевірку, де й переміг. Але так сталося, як уже вище розповідалося. Нині ця солідна посада на місто обласного значення та два райони знову вакантна (заступники пана Жилкіна у Берегові – Віталій Свистак, а у Виноградові – Віталій Ільїн). Отже, довго так бути не могло, тож укотре взялися її штурмувати – на цей раз аж п‘ятеро бажаючих сміливців і охочих покерувати та побути на службі його величності Закону.
    Серед тих, хто мріє очолити Берегівську місцеву прокуратуру, вже згадуваний та знайомий багатьом виноградівець В. Жилкін. У цьому списку також В. Свистак, який свого часу вже "стояв" на чолі самостійної прокуратури у Свалявському районі. Дістатися фіналу мріють також Олег Опішняк, що теж має досвід роботи у цій установі районого щаблю (Іршавщина), Віктор Бережник, який працює слідчим в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, а сам нібито є уродженцем Тячівщини (до речі, схоже з ним прізвище має особа в Ужгороді, яка володіє ресторанно-готельним комплексом "Прага"). Доєднався до них і прокурор Ужгородської місцевої прокуратури Олександр Губаль, уродженець с. Квасово на Берегівщині (батько останнього працює головою тамтешньої сільради).
    Важко пророкувати, кому на цей раз усміхнеться "прокурорське щастя" у прикордонному Берегові. Однак, за інформацією надійного та поінформованого джерела у обласному центрі, трійця призерів ніби-то уже відома: Віктор Бережник, два Віталії – Свистак і Жилкін – успішно пройшли професійне (рейтингове) тестування на знання законодавчої бази та мають на руках результати (бали) іспиту на загальні здібності. Цілком можливо, що коли ви, шановні друзі, читатимете цей матеріал, уже стане достеменно відомо, хто сидітиме у кріслі берегівського місцевого прокурора.
    До речі, на сьогодні Ужгородську місцеву прокуратуру очолює Дмитро Кириленко, у Мукачеві "урядує" Олександр Братюк, найголовніший на Хустщині – прокурор Сергій Зовдун, Тячівщина "під крилом" Степана Жовніра, а Берегівська ось-ось народить свого місцевого прокурора. Наразі тут – вакансія...
    Павло КОЛИТКО

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору