ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

УВАГА! ЯК ОТРИМАТИ ШЕНГЕНСЬКУ МУЛЬТИВІЗУ ЗА 56 ГРН!

    19 квітня 2024 п'ятниця
    173 переглядів
    Мульти шенгенська віза за 56 грн

    Існує міф, що отримати шенгенську візу (а тим більше мульти візу) дуже складно і дорого, особливо лякає слово «дорого».

    Якщо загуглити на фразу типу «Отримати шенген у Києві» то можна побачити ціни які стартують від 200 – 300€ і закінчуються в районі 2000€. Жах. Але насправді це все фігня, на яку неварто витрачати час.

    Однак існує спосіб як отримати словацький мульти шенген швидко і майже безкоштовно.

    Отже поїхали:
    1. В першому пункті ми визначимося зі списком документів, які будуть необхідні, а саме:
    • Заповнена і роздрукована анкета, підписана власноруч
    • 2 фото шенгенського зразка (3.5х4.5см, 80% обличчя)
    • скан-копія ваучеру з місця проживання в Словаччині (з підписом та печаткою, не оплачений).
    • Копія студентського квитка (оригінал на подачу)
    • Довідка з місця навчання
    • Виписка з банку про наявність достатніх коштів на рахунку
    • Копія усіх сторінок з відмітками внутрішнього паспорта (оригінал на подачу)
    • Оригінал закордонного паспорта + копії 1-ї сторінки і шенген віз за останні 3 роки
    • Страхівка на першу подорож
    • Не оплачене бронювання квитків в обидві сторони на першу подорож

    2. Тепер розберемо окремо кожен пункт, почнемо з “найбільш не зрозумілого”.
    А саме з “ваучеру” з місця проживання. Насправді це те ж саме бронювання готелю/хостелу але назване модним словом. Як його отримати?
    Заходимо на http://www.booking.com/, шукаємо будь який хостел/готель на території Словаччини, копіюємо його назву і шукаємо в гуглі його офіційний сайт. Там пишемо (звичайно англійською) через форму зворотнього зв’язку, що ми туристи з України, бажаємо зупинитися у вас в готелі, але для отримання візи нам потрібна від вас скан-копія ваучеру з підписом та печаткою, і що в ваучері необхідно зазначити наступну інформацію: ПІБ, номер паспорту, дати заїзду і виїзду, загальну вартість.
    Я писав таке повідомлення до трьох хостелів, перші два відповіли, що спочатку необхідно заплатити, а третій вислав підтвердження бронювання.

    3. Анкета. Йдемо на веб-сторінку https://ezov.mzv.sk/ , заповнюємо анкету онлайн, ставимо позначку,що хочемо її завантажити і призначаємо дату подачі документів (інформації про заповнення анкети в мережі вдосталь, наголосимо лише, що сміло можна просити відразу мульти візу на два роки якщо у вас чистий паспорт, і на п’ять років – якщо є хоча б один використаний шенген).

    4. Дві звичайні фотокартки. Скажіть у фотосалоні, що вам необхідно фото на візу, там зазвичай все знають. Зробіть копію вашого студентського, сходіть в універ/коледж та візьміть у секретаря довідку, що ви там навчаєтесь. Також сходіть до будь якої відомої страхової компанії і зробіть страхівку. Скажіть, що вам необхідна мінімальна програма. Це коштуватиме 36грн. на 5 днів з місячним коридором. Там же попрохайте зробити копію полісу. Ще не забудьте зробити ксерокопії усіх сторінок внутрішнього паспорту а також першої сторінки закордонного + ксерокс попередніх віз і штампів по них.

    5. Виписка з банку. Позичаєте у рідних чи друзів сумму з розрахунку 40-50€ на день (так – так, правильна мінімальна сумма близько 56€/доба, але консул дозволяє мати і трохи меншу суму). З цією сумою йдете в банк, вносите суму на рахунок, приходите наступного дня після обіду, робите виписку про наявність коштів на рахунку. ( не виписку про рух коштів, а саме виписку про наявність коштів). Після цього кошти можна зняти (якщо у вас є картка «для виплат» то взагалі без комісії).

    6. Бронювання квитків. Переходите по посиланню http://e-travels.com.ua, де обираєте необхідний напрямок, наприклад Ужгород – Кошице – Ужгород, бронюєьте квиток. Там дається бронь на 24 години, ви її роздруковуєте і вкладаєте до папки з документами.

    Що ж, з документами розібралися, призначили дату подачі документів. Тепер ще раз все перевірте:)

    У призначений день прямуєте до консульського відділу, який знаходиться за адресою вул. Паторжинського, 14, м. Київ 01034, Україна, станція метро «Золоті ворота». Черг там немає. Платити вам там нічого не треба буде.

    Ось і все:) Таким способом можна отримати мультишенген на 90 днів з терміном перебування в шенгенській зоні місяць. Віза, обійдеться лише 56грн (36грн страховка і 20грн дві фотографії).

    Подорожуйте, адже Ви цього варті!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору