ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Понад 285 тисяч саджанців буде висаджено на Закарпатті навесні

    28 березня 2024 четвер
    79 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    У Верхньогірському лісгоспі.

    У новоствореному Верхньогірському лісгоспі протягом весни лісівники мають намір відтворити лісу на 30% більше, ніж було заліснено при агролісі. А це означає, що спостерігається тенденція до збільшення обсягів посадки лісів і зменшення їх вирубки.
    На весну поточного року заплановано посадка нового лісу на землях держлісфонду в Пилипецькому лісництві на площі 21,0 га., у Соймівському - 25,2 га. Загалом природне поновлення по підприємству 34,4 га. Загальна площа лісовідновлення складає 80,6 га, що становить на 30% більше, ніж було заліснено при Філії Міжгірського агролісу. У 2016 році за цей період було висаджено молодих культур на площі 31,6 га.
    У лісовому фонді в основному будуть висаджені лісоутворюючі породи, такі як ялина, ялиця, бук, ясен, тощо. Усього понад 285 тисяч саджанців.
    Також лісівники закликають небайдужих до природи Карпатських лісів громадян також взяти участь у посадках лісу:
    «Кожен, хто захоче, зможе посадити кілька власних дерев, зробивши тим самим внесок у спільну справу збереження лісів. Охочим взяти участь в зеленій акції необхідно просто звернутися в лісгосп», - повідомляє директор Верхньогірського лісгоспу Марія Плиска-Галатиба.
    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору