ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Студент із Гарварда озвучив неймовірні властивості чорних дір

    18 квітня 2024 четвер
    80 переглядів
    Цікаві властивості чорної діри

    Студент Гарвардського університету Еден Гірма провів дослідження, в якому за допомогою тривимірного моделювання та побудови математичних моделей довів, що надмасивна чорна діра в центрі галактики не тільки поглинає зірки, а й "випльовує" їх рештки з величезною швидкістю

    Свою роботу старшокурсник представив на засіданні Американського астрономічного товариства, передає "Популярна механіка".

    Еден розповів, що в центрі нашої галактики знаходиться надмасивна чорна діра Стрілець А *. Вона важча за Сонце приблизно в чотири мільйони разів. Коли яка-небудь зірка пролетить дуже близько, сила тяжіння чорної діри розірве її на дрібні шматочки.

    Однак замість того, щоб залишити газові "трупи" зірок повільно розсіюватися в космосі, Стрілець А * може стискати зіркові останки в конгломерати, маса яких перевищує Нептун, і вивергати 95% з них в тіло галактики зі швидкістю 32 мільйони км / год.

    Що знаходиться всередині цих скупчень, вченим поки що невідомо, незважаючи на те, що деякі з них були виявлені на відстані всього лише кількох сотень років від Землі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору