ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Можна не платити обов'язковий платіж, якщо сім'я не використала субсидію

    19 квітня 2024 п'ятниця
    44 переглядів
    В яких випадках можна не платити

    У Міністерстві соціальної політики України повідомили, якщо розмір невикористаної субсидії більше щомісячного платежу за комунальні послуги, а в квитанції написано «до оплати: 0», субсідіант має право не платити додаткові кошти за спожиті газ, електроенергію або воду.

    У відомстві зазначили, що твердження «при нарахуванні субсидії необхідно використовувати всю суму» - невірно.

    Якщо сім'я використовує менше, ніж передбачено нормою, вона має право не платити в наступному місяці за комунальні послуги в рахунок зекономленої суми.

    Розглянемо приклад

    У грудні обов'язковий платіж становить 1000 гривень за прийнятою соціальної нормі 400 кубів газу. При цьому сім'я використовувала тільки 300 кубів. Вартість решти 100 кубів газу можна використовувати в наступному місяці. Для цього не потрібно доводити до відома компанію-постачальника: в наступному місяці прийде квитанція з урахуванням переплати (сума з мінусом).

    В інших випадках споживачі, які користуються державною допомогою з оплати комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати обов'язковий платіж.

    Якщо вартість фактично спожитої послуги менша, ніж обов'язковий платіж по субсидії, то кінцева сума розраховується виключно за використані послуги з постачання електроенергії, газу, води, тепла по тарифу.

    Звернемо увагу, що постачальник комунальної послуги зобов'язаний відобразити розмір субсидії або невикористану частину компенсації, тобто переплату, в квитанціях на оплату ЖКП.

    При порушенні вищевказаного права споживачів, виконавець житлово-комунальних послуг порушує постанову КМУ №848 від 21.10.1995 року «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу та рідкого пічного побутового палива».

    У разі порушення порядку нарахування вартості комунальних послуг, споживачі можуть поскаржитися на постачальника керівникам місцевих органів влади або в органи місцевого самоврядування.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору