ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Лісівники та учні лісництва Ужгородщини працюють у посиленому режимі (ФОТО)

    29 березня 2024 п'ятниця
    78 переглядів
    Тваринний світ є одним з основних компонентів лісового середовища Закарпаття

    Мороз - 19, і лісівники працюють у посиленому режимі, адже тепличних умов немає в лісі у диких тварин і птахів. Окрім того, страждають вони не від холоду, а від відсутності корму. Саме в зимовий період лісовим жителям потрібна допомога людини.

    Даною роботою займаються лісівники Ужгородського лісгоспу та члени Кам'яницького шкільного лісництва, які цієї зими вирішили взяти участь у підгодівлі тварин і птахів, і зимовим морозним днем ​​січня вiдправитися у ліс.

    Провідний інженер Ужгородського лісгоспу Віталій Ковальчук розповів багато цікавого про зимових звички тварин і птахів. Особливо дітям сподобалися розповіді про козуль. Адже козуль, хоча досить не часто, але можна зустріти в лісах Ужгородщини.

    Козулі - невибагливі травоїдні тварини. З весни по осінь з їжею у них немає практично ніяких проблем. Кардинально ситуація змінюється взимку. Листя немає, ягід немає, дрібні чагарники вкриті снігом. Козулі - одні з тих тварин, для яких взимку наступають важкі часи.

    В Ужгородському лісгоспі, завдяки зусиллям і активній роботі лісівників, зимова підгодівля диких тварин, в тому числі і козуль, здійснюється регулярно. Споруджено високі навіси з годівницями з двосхилим дахом, розкладена сіль-лізунец.

    Для інших тварин лісівники розвісили заздалегідь приготовані кормові віники на різну висоту, щоб тварини різного віку змогли їх дістати. Було також розкладено сіно.

    До місць годування підходять також олені, кабани і зайці. Для кабанів корм висипається на землю, а олені їдять з годівниць. Після їжі тварини лягають на відпочинок.

    Взимку козулі дуже слабкі. А ось лисиці, вовки і бродячі собаки дуже активні. Мляві козулі часто стають їх жертвами. Вовків і бродячих собак у лісі буває дуже багато і, неодноразово бували випадки, коли взимку зграя бездомних псів задирала козулю. Різке скорочення чисельності козуль за зиму - не такий вже і дивовижний факт. Допомогти в цій ситуації можуть лісівники, єгері та члени шкільних лісництв.

    Адже тваринний світ є одним з основних компонентів лісового середовища - важливою складовою частиною природних багатств Закарпаття.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору