ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Запаси газу в Україні суттєво зменшилися

    28 березня 2024 четвер
    84 переглядів
    На скільки ще вистачить запасів газу для України

    В Україні протягом останніх місяців зменшилися загальні запаси газу. Відзначається, що показник кількості блакитного палива у підземних сховищах на даний час становить 11,7 млрд куб. м.

    Про це свідчать дані звітності ПАТ "Укртрансгаз".

    Згідно підрахунків, протягом минулої доби зі сховищ відібрали близько 69,88 млн куб. м газу.

    Крім того, частина газових ресурсів надійшла із сусідніх країн. Зокрема, Словаччина відправила в Україну 40,28 млн куб. м, а Польща - 4,41 млн куб. м. З Угорщини транспортували щонайменше 2.54 млн куб. м газу. За даними "Укртрансгаз", станом на сьогодні українські газові сховища заповнили тільки на 37%.

    Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як розраховується ціна на газ в Україні. За даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, протягом минулих років ціна на блакитне паливо зросла щонайменше у 10 разів (у порівнянні із початковим показником в 0,72 грн – до 6,8 грн за кубометр). На думку експертів, вартість газу залежить від багатьох чинників, а українці взагалі тривалий час сплачували за значно заниженою ціною – держава виділяла частину необхідних дотацій. Їх сума минулого року склала близько 100 мільярдів гривень.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору