ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці з вадами зору та слуху отримали доступ до офіційного сайту фіскалів

    19 березня 2024 вівторок
    83 переглядів
    Сайт фіскалів став доступним для людей з вадами зору та слуху

    З початку 2017 року на веб-порталі ДФС запрацювала альтернативна версія для людей з вадами зору та слуху.

    Про це повідомляє прес-служба відомства.

    "Наразі сервіс працює в тестовому режимі. Важливим для нас є те, що користуватися альтернативною версією можна й з мобільних пристроїв, а це, по-перше, зручно для наших клієнтів, а по-друге – відповідає сучасним вимогам інтернет-користувачів", – зазначив голова ДФС Роман Насіров.

    Для переходу до альтернативної версії для людей з особливими потребами на головній сторінці порталу розміщено відповідне гіпертекстове посилання.

    Складається сервіс з трьох підсистем. Перша – це версія для людей з вадами зору.

    "Користувач має можливість збільшувати розмір літер тексту та обирати кольорові пари для літер та фону (синій-білий, чорний-білий). При цьому розмір шрифту тексту, за винятком титрів, змінюється в межах до 200 відсотків, а візуальне представлення тексту має коефіцієнт контрастності не менше 5:1", – розповів Роман Насіров.

    Друга підсистема підлаштована для людей з вадами слуху. Так, в кожну сторінку ресурсу інтегровано звукові файли, які відтворюватимуть інформацію вказаних сторінок у вигляді синтезованого голосу для сприйняття користувачами Internet на слух.

    Третя підсистема – це блок текстового відображення звукової інформації, який дозволятиме адміністраторам Сервісу, відповідно до прав доступу, публікувати стенограми матеріалів підрозділу веб-порталу ДФС "Медіа-центр-Відеогалерея".

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору