ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Українців очікує нова хвиля епідемії грипу

    25 квітня 2024 четвер
    23 переглядів
    Коли очікувати нову хвилю грипу

    Нову хвилю епідемії грипу очікують вже найближчим часом. Відповідні дані озвучила керівник центру грипу та ГРВІ при МОЗ України Тетяна Дихановська.

    За її словами, початок піку захворюваності передбачається у лютому і закінчення - не раніше квітня. Саме тоді у школярів закінчаться канікули і вони вийдуть на заняття, будуть частіше контактувати між собою, що може стати причиною інфікування. Експерт зазначає, що наразі епідеміологічні показники дещо знизилися, але поки що не можна стверджувати про точність цих даних.

    Керівник центру грипу та ГРВІ додала, що 13 областей України досі знаходяться у критичному стані за рівнем захворюваності. Зокрема, на Херсонщині перевищено епідеміологічний поріг на 2,5 %, а на Черкащині - на 58%.

    Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що протягом останнього часу кількість хворих на грип у столиці значно збільшилася. Серед них більш частину складають діти до віком 17 років - 60,8%. Із діагнозами ГРВІ та грип госпіталізували до київських лікарень 109 дітей та 214 дорослих. Крім того, щонайменше 86 шкіл у місті закрилися на карантин через складну епідеміологічну ситуацію.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору