ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Рекреаційні пункти у Карпатах активно використовуються туристами (ФОТО)

    28 березня 2024 четвер
    61 переглядів
    Закарпатське ОУЛМГ повідомляє...

    Зокрема і в лісах Міжгірщини.

    В останні роки поняття «зелений» туризм у Закарпатті стало не тільки ближчим, а й самі його широти значно розширилися. Безумовно, особливу увагу розвитку туристичного напрямку покладено на лісові господарства, які не тільки турбується про збереження лісів, а й створюють належні умови для комфортного відпочинку туристів.

    Наприклад, у Міжгірському лісовому господарстві давно зрозуміли, що хороші місця відпочинку для людей сприяють подальшому збереженню лісових багатств. Рекреаційні пункти відпочинку, які почали працювати в лісгоспі дають можливість туристам повноцінно насолоджуватися природою, при цьому забути про стихійні місця ночівлі, розведення багаття і паркінгу транспорту.

    Зараз на території підприємства створено понад півтора десятка рекреаційних пунктів.

    Перш за все такі зони намагаються розташувати уздовж доріг і поблизу природних пам'яток, які приїжджають дивитися туристи. Директор Міжгірського лісового господарства Іван Барна розповідає, що подібна практика створення рекреаційних пунктів - це шлях до виховання і любові до навколишнього середовища. Він також вказує на те, що крім комфортного перебування в лісі туристи зі стендів черпають інформацію про світ фауни і флори, гриби, знайомляться з правилами поведінки в лісі і про штрафи, які передбачені за порушення порядку.

    Іван Барна додає, що частина рекреаційних пунктів встановлені у підніжжя Синевирського перевалу та при автомагістралях державного значення - Торунського перевалу, на межі смт. Міжгір’я і с. Соймів, урочищі Завирища на околиці с. Вучкове й у віддалених лісових закутках - урочищах Козяй, Повчова, Грабовець. І всі вони мають великий попит у гостей області. Особливо це можна було побачити під час великого напливу туристів - новорічно-різдвяних свят.

    Створюючи зони відпочинку, лісівники продумують всі дрібниці. Тож зазвичай в таких місцях зведені ошатні альтанки, дерев’яні накриття, гойдалки, столи зі зручними лавками. Камінні мангали та спеціально облаштовані місця для розведення вогню убезпечують поширення найбільшого ворога лісу в зелених насадженнях. Все створено силами працівників влісової охорони. Своєрідною родзинкою на території рекреаційних пунктів є точки продажу лісових «дарів», де за доступними цінами можна придбати продукцію з лісу.

    Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору