ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородська міська рада відстояла права городян, які більше 10 років боролися за право приватизувати житло у гуртожитку

    29 березня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    Ужгородці більше 10 років боролися за право приватизувати житло у гуртожитку

    Гуртожиток в Ужгороді на вул. Лобачевсього, 41, ще в радянські часи збудували для працівників Ужгородського машинобудівного заводу.

    Він увійшов до статутного фонду акціонерного товариства ВАТ «Машинобудівний завод «Тиса», створеного в процесі корпоратизації державного підприємства «Машинобудівний завод «Тиса». У 2004 році гуртожиток перейшов у власність дочірнього підприємства «Житлово-побутова фірма «Тис».

    У 2006 році через борги фірми «Тис» перед ПАТ «Закарпаттяобленерго» за електроенергію, які сягнули 800 тис. грн., міський відділ державної виконавчої служби наклав арешт на гуртожиток, стояло навіть питання про реалізацію об’єкту на торгах (разом із людьми, які там проживають). Однак зі вступом у силу Закону України ”Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” набув чинності мораторій на відчуження, зокрема гуртожитків, що й врятувало тоді мешканців від втрати житла.

    Попереднє керівництво міста питанням не переймалося. Лише у 2016 році нова міська влада звернулася до Господарського суду Закарпатської області з позовом про визнання права комунальної власності на будівлю гуртожитку та щодо зняття арешту на це майно. У листопаді 2016 року позов було задоволено. Таким чином міська рада послідовно довела в судовому порядку, що гуртожитки не належать до майна, яке підлягає приватизації.

    11 січня 2017 року Львівський апеляційний господарський суд залишив у силі листопадове рішення минулого року, прийняте Господарським судом Закарпатської області, яким задоволено позовні вимоги Ужгородської міської ради про визнання права комунальної власності на гуртожиток по вул. Лобачевського, 41 в Ужгороді та скасовано арешт, який накладений був на гуртожиток ще з 2006 року.

    Ситуація з цим гуртожитком – ще один приклад того, що Ужгородська міська влада послідовно і системно відстоює права всіх мешканців міста мати власне житло.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору