ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Первым делом, первым делом самолеты!..."

    29 березня 2024 п'ятниця
    89 переглядів
    Цього футболіста вважає одним із найперспективніших на Закарпатті.

    Багато хто цього талановитого футболіста вважає одним із найперспективніших в Закарпатській області.

    Що вже казати, що він був однією з найпомітніших постатей «Середнього» минулого сезону. У нижче поданому інтерв’ю пропоную читачам нашого сайту більше познайомитися з А. Нурієвим.

    – Анатолію, Вам 20 років. Це той вік, коли вже є певний футбольний досвід виступів. Тим більше у Вас…

    – Так. Починав займатися у футбольному клубі «Соколята» в тренера Омеляна Мешка. У 12 років перейшов у ФК «Мукачево» до наставника Золтана Сільваші, а в 15 виступав за «BRW-ВІК» (Володимир-Волинський). Потім мав проблеми зі спиною, лікувався. Далі знову став грати в місті над Латорицею. У 18 років захищав кольори «Говерли» (U-19; у Валентина Слюсаря). Через півтора сезону повернувся в Мукачево, а минулого року на область виступав у складі ФК «Середнє».

    – Що можете сказати про 4 місце свого колективу?

    – Якщо відверто, то виступом «Середнього» в чемпіонаті не зовсім задоволений, оскільки могли б і «бронзу» здобути. Однак самі винні, бо втратили очки в кількох принципових матчах. Зокрема, із «Вільхівцями» 0:0 удома зіграли, на виїзді поступилися «Дийдо» 1:2, коли господарі не мали повноцінного складу. Ще «-» – не так багато гравців приходили на тренування, а в цілому все гаразд: команда згуртована, спроможна змагатися за високі місця в чемпіонаті.

    3588-1.jpg– Його рівень у вищій лізі минулого сезону слід вважати…

    – …доволі хорошим, особливо на рівні першої п’ятірки. Дещо важче було себе налаштовувати до матчів із командами, що розташувалися в нижній частині турнірної таблиці. Та в цілому змагання виявилися цікавими…

    – Ви й надалі плануєте в них виступати?

    – Найімовірніше, залишуся в «Середньому». Був на перегляді в Ніредьгазі, але не маю угорського громадянства, то від моїх послуг відмовилися. Звичайно, якщо надійдуть вигідні пропозиції, то розглядатиму. Вважаю, що можу й вищому рівні зіграти. До прикладу, у другій лізі. Ось якби в ній виступала команда із Закарпаття, складена з місцевих вихованців…

    – Щоб до неї потрапити молодим гравцям, якими потрібно володіти якостями?

    – На мій погляд, кожен сучасний футболіст повинен бути працелюбним. Навіть якщо не виходить щось, то за рахунок старань, наполегливої підготовки, викладаючись, удасться досягти результату. А ще важливо, щоб тебе помітили. А для цього потрібно стати кращим в області.

    – Отже, і перемагати команді, а якщо, скажімо, вона програє…

    – Поразки, звичайно, – прикрі, особливо коли поступаєшся слабшому суперникові. Такі невдачі довше тримаються в пам’яті. Та в цілому на них не зациклююся. Уже наступного дня забуваю. Адже футбол є футбол: десь спіткнувся, втратив очки, а десь їх здобув і переміг.

    – Щоб не зациклюватися на футболі, чим займаєтеся?

    – Як такого хобі не маю. Можу десь із друзями піти, відпочити. Але музикою чи колекціонуванням не захоплююся. На першому плані поки все ж футбол. Навіть коли зима, то намагаюся тренуватися, підтримувати форму.

    – Раптом упаде в око якась дівчина…

    – Навіть якщо з нею будуть серйозні стосунки, то все одно віддаватиму перевагу футболу. Не знаю чому. Можливо це й неправильно, але тут, як у популярній пісні з одного кінофільму: «Первым делом, первым делом самолёты…» Навряд чи найближчим часом мені дівчина закрутить голову. Та й ще рано одружуватися.

    – Зате в пору святкувати…

    – Із низки новорічних свят особливо шаную Різдво. У цей день збираємося ріднею. Так само великим святом вважаю для себе ще одне релігійне – Великдень.

    – І якби в ці свята збувалися футбольні мрії…

    – .., то я б хотів стати гравцем збірної України. Відповідно й виступати у клубі належного рівня. А поки працюватиму в області!

    Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору