ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські платники земельного податку у 2016 році сплатили понад 224 млн грн

    28 березня 2024 четвер
    78 переглядів
    Фіскальна служба Закарпаття повідомляє...

    Юридичні особи забезпечили до скарбниці понад 185,3 млн грн та понад 39,2 млн грн – фізичні особи.

    Згідно статистичних даних органів ДФС Закарпаття, власники та орендарі земельних ділянок області впродовж 2016 року сплатили до місцевих бюджетів понад 224,6 млн грн земельного податку. Зокрема, юридичні особи забезпечили до скарбниці понад 185,3 млн грн та понад 39,2 млн грн – фізичні особи.
    Розглядаючи надходження за вказаний період, у фіскальному відомстві області спостерігають, що у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року сплата земельного податку збільшилась на 98,8 млн грн.
    Варто нагадати, що чинний порядок подання звітності не змінено. Платники земельного податку – юридичні особи мають подати податкову декларацію з плати за землю з 1 січня до 20 лютого 2017 року з урахуванням нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
    Слід пам’ятати, форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена Наказом Міністерства фінансів України №560 від 16 червня 2015 року.
    Крім того, відповідно до п.286.2 ст.286 Податкового кодексу при поданні податкової декларації з плати за землю разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативно-грошової оцінки землі.
    Щодо фізичних осіб, нарахування сум податку проводиться контролюючими органами, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення. Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.
    Разом з тим ст. 281 Податкового кодексу визначено категорії фізичних осіб, які мають право на пільги щодо сплати земельного податку, та надано перелік видів земельних ділянок та їх розмір, щодо яких зазначені категорії фізичних осіб мають право скористатися пільгами.
    ДФС у Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору