ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Врегулювання конфлікту на Донбасі - пріоритетне завдання не США, не ЄС, а України!

    29 березня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Відсутність підтримки з боку Трампа змусить владу виконувати Мінські угоди

    А тому українцям самим потрібно її вирішувати, не чекаючи якихось планів дій або вказівок з "вашингтонського або брюссельського обкомів".

    Таку думку висловив Віктор Медведчук, лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу".

    Коментуючи резонансну статтю видання Politico "Україна платить за спроби перешкодити Трампу", Медведчук звернув увагу на вкрай непрофесійну і відверто провальну діяльність представників офіційного Києва під час президентських перегонів в США.

    "Однак після програшу Клінтон ситуація в корені змінилася. Київ спробував дистанціюватися від скандалу. "Майже відразу ж після несподіваної перемоги Трампа над Клінтон стали підніматися питання про розслідування бухгалтерських книг і про самих книгах", - пише Politico. У НАБУ "раптом" пригадали, що Манафорт не є українським громадянином, а Іван Винник - однопартієць Лещенко - відкрито заявив, що той "фактично втручався у внутрішні справи США, фальсифікуючи певні кримінальні виробництва, пов'язані з керівником штабу Трампа Полом Манафортом ... і зіпсував ситуацію щодо можливості України якісно налагоджувати співпрацю з новим президентом", - зазначив Медведчук.

    На думку лідера "Українського вибору", реакція представників провладних політичних сил свідчить про марних спроби Києва налагодити відносини з новою адміністрацією Вашингтона.

    "За інформацією ЗМІ, влада має намір вдатися до послуг лобістських фірм, зокрема компанії BGR. ... Правда, в прес-службі Адміністрації президента цю інформацію спочатку назвали недостовірною. А потім, буквально через кілька днів, заступник глави АП Дмитро Шимків визнав: BGR Group все-таки буде надавати Києву консультаційні послуги "з метою просування інтересів України в США", але ... за гроші донорів", - нагадав Медведчук.

    На його думку, прощальний подарунок адміністрації Обами, що продовжив санкції проти Росії ще на рік, навряд чи стане приводом для тріумфування української влади.

    "По-перше, Дональд Трамп вже заявив, що американські санкції можуть бути зняті з Росії в обмін на угоду про скорочення ядерної зброї. А по-друге, адміністрація США, що йде, в особі віце-президента Джо Байдена дала зрозуміти Києву, що Мінські угоди виконувати все одно доведеться", - підкреслив лідер "Українського вибору".

    При цьому він висловив надію на те, що відсутність підтримки з боку Трампа переконає навіть найзавзятіших прихильників війни "до переможного кінця" в необхідності виконати Мінські угоди і припинити кровопролиття на Донбасі.

    "... Важливо розуміти: врегулювання конфлікту на Донбасі - це пріоритетне завдання не США, не ЄС, а України. А тому нам самим потрібно його вирішувати, не чекаючи якихось планів дій або вказівок з "вашингтонського або брюссельського обкомів". Причому вирішувати необхідно тут і зараз", - резюмував Віктор Медведчук.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору