ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Після демонтажу головна новорічна ялинка Закарпаття піде на сувеніри, меблі та іграшки (ВІДЕО)

    24 квітня 2024 середа
    81 переглядів
    Головну новорічну ялинку Закарпаття розпиляють на іграшки або меблі

    Вже добігають кінця довгоочікувані новорічно-різдвяні свята і вже сьогодні на головній площі краю розпочнеться демонтаж пухнастої зеленої красуні аби відправити її на глибоку переробку, адже з її деревини можна виробити якісні меблі або іграшки для малечі.



    85-річна ялина чоловічого роду була спиляна на берегу ріки. За віком вона достигла і функції берегоукріплення в Лазещинському лісництві виконала. З 20-метрового дерева лісівники планують зробити українські народні іграшки, сувеніри або меблі. Всі вироби, які вийдуть з ялини, передадуть на благодійність для дітей.


    Завдяки глибокій переробці життя ялинки буде витрачено не дарма і відтак розпочнетья її друге життя. Встановолення ялинки вдома - це давня традиція закарпатців, однак останнім часом значна кількість краян відмовляються купувати зрубані ялинки. Цього року Перечинським і Великобичківським держлісгоспами була вперше запропонована акція "ялинки напрокат", тобто ялинки надавалися для збереження домашньої новорічної атмосфери затишку і на радість дітлахів. У подальшому лісівники пропонували повернути ялинки для озеленення краю або території соціальних закладів. На даний момент повернуто було тільки 2 ялинки, які висадять Перечинські лісівники у лісі.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору