ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З жителів України збиратимуть по 100 грн: рішення Кабміну

    29 березня 2024 п'ятниця
    75 переглядів
    Нова сфена Кабміну як зібрати з людей гроші

    Кабінет міністрів України намагається створити чергову "годівницю" для чиновників і зібрати з мешканців багатоповерхівок по 100 грн. за сертифікати енергоефективності.

    Народний депутат Антон Кісі вважає, що уряд повинен відкликати законопроект "Про енергетичну ефективність будівель", який передбачає виготовлення сертифікатів енергоефективності багатоповерхівок за рахунок людей.

    "Законопроект передбачає кожен будинок, незалежно від часу побудови, повинен буде отримати сертифікат енергоефективності. Видавати ці документи будуть сертифіковані Кабміном компанії, а оплачувати люди. Зрозуміло, що сертифікацію пройдуть тільки "потрібні" структури, а кінцевим одержувачами доходів будуть чиновники ".

    При цьому депутат зазначив, що за оцінками експертів вартість сертифіката енергоефеківності для одного жителя багатоповерхівки буде не менше 100 грн.

    Тому, підкреслив депутат, Кабмін повинен відкликати свій законопроект і внести новий. "Видача сертифікатів енергоефективності багатоповерхівок повинно відбуватися виключно на безкоштовній основі", - повідомив він.

    В цілому, на його думку, в умовах економії енергоресурсів, ідея поставити на облік кожен будинок - правильна. "Однак уряд повинен зважувати кожен свій крок і не провокувати корупцію або створення" годівниць "для чиновників", - резюмував А.Кіссе.
    Як повідомлялося, у Верховній Раді зареєстрований проект закону "Про енергетичну ефективність будівель" (№ 4941), який передбачає введення сертифікації енергоефективності приміщень, в тому числі і житлового фонду. Згідно з документом, оплату виготовлення сертифікатів енергоеффектівен буде здійснюватися за рахунок замовника, в тому числі ОСББ або керуючого багатоквартирного будинку.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору